Evenimentul Zilei > Social > “Boeing, boeing”, cea mai aplaudată comedie, aterizează la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov
“Boeing, boeing”, cea mai aplaudată comedie, aterizează la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov

“Boeing, boeing”, cea mai aplaudată comedie, aterizează la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov

Luni, 16 mai, de la ora 19:00, teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov va fi gazda celei mai apreciate comedii a momentului: „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti.

Spectatorii braşoveni vor lua parte la o adevărată demonstraţie de talent actoricesc, plină de umor, susţinută de vedete ale scenei româneşti, precum Aurelian Temişan, Marius Gilea, Maria Buză, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc şi Tania Popa, cuprinşi în distribuţia acestui spectacol de excepţie.

Acţiunea se învârte în jurul lui Bernard (Aurelian Temişan), un arhitect de succes care este logodit în acelaşi timp cu 3 stewardese (Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Tania Popa) fără că vreuna dintre ele să ştie despre celelalte.

Conform unui comunicat de presă, povestea funcţionează cum nu se poate mai bine în urma unui plan bine pus la punct: gestionarea calendarului de zboruri amoroase şi ajutorul menajerei morocănoase, dar fidele, (Maria Buză), care ocupă un post de controlor al traficului aerian în paradisul romantic al lui Bernard. Răsturnările de situaţie nu întârzie să apară însă din cauza unei vizite neprevăzute a vechiului său prieten Robert (Marius Gilea), a unor turbulenţe climatice şi a noului program de zbor ce îi plasează pe protagonişti într-un haos plin de momente palpitante şi coincidenţe surprinzătoare.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de la Sala Patria, librăria Ştefan Octavian Iosif şi online accesând www.ticketnet.ro, www.bilet.ro sau www.teatrulelisabeta.ro. Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc: cat. II – 60 de lei şi cat. I – 80 de lei.

În 1991, la 30 de ani de la premiera mondială, piesa care l-a făcut celebru pe Camoletti, „Boeing, Boeing” , a intrat în The Guiness Book of Records ca piesa de teatru francofonă cu cele mai multe puneri în scenă. După premiera mondială din 1960, de la Teatrul de Comedie din Paris, au urmat alte montări pe scenele din Londra, New York, Singapore, Chicago, etc.

Cavaler al Legiunii de Onoare din Franţa şi Societar al Société Nationale des Beaux Arts, Marc Camoletti a fost tradus şi jucat în peste 50 de ţări. La Paris, 18 dintre piesele sale au fost montate însumând un total de peste 20.000 de reprezentaţii.