Evenimentul Zilei > Politica > Boc: Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa
Boc: Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa

Boc: Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa

Președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, a susținut în timpul ședinței Comitetului European al Regiunilor (CER) reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa. Recomandarea a fost adoptată Comisia pentru politica socială, educație a CER.

Primarul Clujului, Emil Boc, susține ca tinerii să aibă drept devot la 16 ani și implicarea acestora în viața publică.

„Ședință a Comitetul European al Regiunilor, Brno, Cehia: Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa. Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană.

Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale”, scrie pe Facebook Emil Boc.

Emil Boc vra ca tinerii de 16 ani să aibă dreptul la vot

Primarul municipiului Cluj-Napoca afirmă că această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative.

„Recomandarea a fost adoptată în cadrul documentului menționat mai sus de către Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor”, precizează în încheiere Emil  Boc.