Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce boală suferea Regele Mihai! A fost operat într-o clinică din Lausanne
De ce boală suferea Regele Mihai! A fost operat într-o clinică din Lausanne

De ce boală suferea Regele Mihai! A fost operat într-o clinică din Lausanne

Regele Mihai a murit la vârsta de 96 de ani! Starea de sănătate a Majestății Sale s-a agravat treptat, fiind bolnav de un an și jumătate.

Regele Mihai a murit la reședința sa din Elveția. Odată cu moartea acestuia dispare și ultimul șef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care se mai afla în viață.

Regele Mihai s-a retras din viața publică din România la înceutul lunii marite 2016, când a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. Regele a fost suspus unei intervenții chirurgicale la o clinică din Lausanne.

„Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viaţă, azi, 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia. La căpătâiului Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria. În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declaraţie către ţară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei”, se arată în comunicatul transmis de Casa Regală, după moartea Regelui Mihai.