Specialişti din Statele Unite susţin că numărul deceselor provocate de ţigările electronice, continuă să crească. Adolescenţii şi tinerii sunt cei mai afectaţi

Potrivit medicilor americani, oamenii vin cu dificultăți de respirație, cu tuse, poate și febră, pot acuza stări de greață și vomă.

Afecţiunea progresează rapid într-o boală gravă de plămâni ce necesită spitalizarea și respirație asistată. Un ulei care conține vitamina E, folosit pentru rezerve, ar putea fi la originea îmbolnăvirilor.

Deocamdată, substanţa nu a fost identificată și se așteaptă rezultatul unor analize mai complexe. Peste 450 de persoane s-au îmbolnăvit până acum.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență trage un semnal de alarmă în acest sens

„Este posibil că ce se întâmplă acum e un efect al unor substanțe la care plămânii au fost expuși o lungă durată. Cine crede că introducerea unor substanțe cum sunt folosite în vapat, țigările clasice sau încălzite, introducerea lor în sistemul respirator este normal sau că plămânii pot rămâne sănătoși pe o durată lungă după folosirea unor astfel de substanțe se înșeală. La un moment dat încep să apară efectele. Perioada la care plămânii au fost expuși acestor substanțe, fie că vorbim de vapat sau țigară încălzită, e o perioadă scurtă, încă nu știm efectul real, cum știm efectul țigărilor clasice. Vedem că există atacuri continue pe social media împotriva celor care avertizăm asupra acestor aspecte, atacuri foarte bine coordonate ale unor oameni care încearcă să minimalizeze efectele și ce se întâmplă în SUA. Sper ca în cel mai scurt timp să avem informații științifice valide din partea colegilor din SUA, ca să se știe cum trebuie să fie abordarea privind aceste dispozitive și substanțele folosite în ele”, potrivit digi24.ro