Boala care ucide o persoană în 18 ore. Totul începe de la o simplă febră

Boala care ucide o persoană în 18 ore. Totul începe de la o simplă febră

Medicina a evoluat de la an la an, iar specialiștii au reușit să găsească explicații pentru majoritatea bolilor. Cu toate astea, o afecțiune rămâne un mister pentru ei. Aceștia nu pot înțelege cum unele persoane au murit în doar 18 ore.

Lipsa cunoștințelor și a medicamentelor a dus la o mulțime de decese în toată lunea. De exemplu, în Evul Mediu, o amenințare constantă la adresa sănătății umane era reprezentată de lipsa de igienă și de cunoștințe medicale. Cu toate astea, medicina a avansat și nu au mai existat probleme.

Chiar dacă medicina și aparatura a evoluat, specialiștii au declarat că există o boală care rămâne un mister, așa-numita „transpirație englezească”. În secolele al XV-lea și al XVI-lea, o epidemie misterioasă a cuprins întreaga Europă. Simptomele au fost febră combinată cu dureri de cap, dureri puternice la nivelul gâtului, umerilor, membrelor și slăbiciune gravă.

Oamenii făceau febră și nu luau afecțiunea in serios. Cu toate astea, ei se confruntau, la scurt timp, cu transpirațiile abundente și setea tipică, toate însoțite de delir, puls rapid, palpitații și dureri în piept. Specialiștii au povestit că bolnavii mureau în doar 18 ore.

Ne puteți urmări și pe Google News
Tratament leucemie lista

Sursa: Arhiva EVZ

Între 1485 și 1551, „transpirația englezească” s-a manifestat în cinci focare majore. O variantă mai puțin letală a aceleiași boli, cunoscută sub numele de „transpirația Picardiei”, a apărut în nordul Franței aproximativ 150 de ani mai târziu. În această perioadă au existat aproape două sute de focare de boală, dar rata mortalității a fost mult mai mică. Această afecțiune misterioasă a ajuns în Elveția, Danemarca, Suedia, Norvegia, Lituania, Polonia și chiar mai departe în est – în Rusia.

Boala care îi omora pe bogați

Medicii au mai povestit că oamenii bogați se îmbolnăveau cel mai des. Nici cei care mergeau sau lucrau în biserică nu scăpau. Alți specialiști au declarat că boala a existat și în familia regală. Anne Boleyn, soția regelui Henric al VIII-lea, a reușit să supraviețuiască, dar Arthur Tudor, fiul cel mare al lui Henric al VII-lea, a murit.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că boala ar fi putut fi cauzată de un hantavirus necunoscut, transportat de rozătoare. La om, hantavirusul duce la o infecție pulmonară fatală care provoacă simptome asemănătoare gripei, cum ar fi febră, tuse, dureri musculare, dureri de cap și letargie. Rata mortalității este de 36%.

Alți specialiști au considerat că oamenii se îmbolnăvesc de la căpușe și țânțari. „Transpirațiile englezești” par să apară după perioade de ploi prelungite, inundații în unele zone sau clima umedă, potrivit Aleph News.