Blasfemie la Memorialul Pitești. Fosta procuroare comunistă Monica Macovei, invitată la Ziua Deținuților Politici Anticomuniști

Blasfemie la Memorialul Pitești. Fosta procuroare comunistă Monica Macovei, invitată la Ziua Deținuților Politici Anticomuniști

Pentru 9 martie, “Memorialul Pitești” administrat de Maria Axinte, a pregătit un eveniment considerat special, ca „parte a proiectului BINOM + 1 cofinanțat de Administrației Fondului Cultural Național”, după cum suntem informați pe pagina de net a Memorialului. Este vorba de lansarea volumului „Drumul Damascului. Spovedania unui fost torționar” de Doina Jela. „Autoarei i se vor alătura Monica Macovei (politician, ministru al Justitiei și europarlamentar), Clara Mareș (istoric, IICCMER) și Alin Mureșan (istoric, IICCMER) “, se arată în anunț.

Postarea de pe pagina de Facebook a Memorialului Pitești a revoltat o mare parte din publicul care apreciase sincer pagina și care acum și-a anunțat public dezabonarea, ca formă de protest. Cititorii reproșează invitarea unei „fiice de nomenclaturist comunist”, totodată procuror al RSR, pentru a vorbi „pe osemintele celor uciși de regimul servit de ea și tatăl ei”, după cum afirmă un comentator. Comentariile, din care redăm o serie mai jos, sunt mai mult decât sugestive. Sub acoperirea anonimatului, administratorul contului de Facebook a dezavuat opiniile propriului public cu privire la fosta procuroare comunistă Monica Macovei, afirmând că nu sunt reale.

“În legătură cu revărsarea de comentarii/păreri subiective nefondate, nu are rost sa comentam pentru ca nu merita. (…) Din fericire, noi nu ne bazăm pe resurse din ziare în activitatea noastră, ci din fapte reale și documente. Va invităm să faceți același lucru”, scrie cu emfază administratorul contului.

Monica Macovei este cunoscută pentru poziția sa anti-religie, exprimată public în repetate rânduri, în timp ce victimele de la Pitești, ca și din toate temnițele și lagărele bolșevice, în majoritate au fost întemnițate sau au murit tocmai pentru apărarea credinței. Un alt participant la lansare, Alin Mureșan, considerat de istoricul Arhivelor Naționale Mircea Stănescu un plagiator recidivist al cărții acestuia despre Experimentul Pitești, s-a remarcat și în alți ani prin organizarea unor evenimente similare.

Astfel, cu ONG-ul său, CSIC, a organizat la Cinematecă o serie de prelegeri despre „Cinema și propagandă în istoria filmului românesc (1964-1989)”, sponsorizată de Fundația germană Hanns Seidel, unde, din fața panourilor cu figurilor mărturisitorilor din temnițele bolșevice, închiși și chiar uciși pentru credința lor, perora anti-creștinul declarat Cristian Tudor Popescu. Alin Mureșan l-a dus pe același jurnalist și scriitor SF Cristian Tudor Popescu și la Cluj, unde, de data acesta sponsorizat de Fundația Konrad Adenauer, au conferențiat despre „anticomunism” împreună cu Radu Preda, pe-atunci președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Părintele Justin Pârvu, fost deținut politic timp de 16 ani, afirma profetic despre acest tip de acțiuni: „La ieșirea din temniță, unul dintre torționari ne-a strigat cu ură: 'Proştilor, tot noi vă vom scrie istoria!' Ei, torţionarii, vor să ridice biserici şi monumente, iar cei torţionaţi n-au voie să apară! Adică, ei au ucis şi tot ei ridică statui! N-o să le ajute Dumnezeu, orice ar face. Când o veni vremea să-i stârpească, le-o veni vremea! Dar să nu creadă că vor trece prin viaţă fără judecta acestor martiri! Ei nu se luptă cu oameni, se luptă cu Dumnezeu! Încercare foarte îndrăzneaţă, mândria lor depăşeşte limita. De aceea, vor avea de suferit! Vor avea de suferit ca şi Irod.”

Academicianul Radu Ciuceanu, unul dintre ultimii supraviețuitori ai Experimentului Pitești, consultat pe această temă a exclamat siderat: „Macovei la Pitești? Este ceva de necrezut! Este o blasfemie!”

Am putea admite drept scuză slaba pregătire în domeniu și vârsta fragedă a persoanei care a ajuns să privatizeze memoria foștilor deținuți de la Pitești. Însă scuza nu mai ține când constați că după ce s-au prezentat pe pagina de Facebook „Memorialul Pitești” dovezile mult cerute cu privire la Monica Macovei și Scrisoarea Deschisă a soților Ogoranu, administratorul contului a procedat în manieră retard-comunistoidă, eliminând adevărul prin blocarea utilizatorilor și ștergerea comentariilor legate de trecutul comunist și prezentul „progresist” al invitatei lor speciale.

Publicăm așadar aici câteva dovezi incontestabile privind apartenența familiei Macovei – Gherghescu la nomenclatura și sistemul comunist, pentru a întregi date deja cunoscute, dar ignorate, atât de Maria Axinte cât și – ceea ce este mult mai grav – de Doina Jela, care se pretinde o cercetătoare avizată a comunismului.

Colonelul Vasile Gherghescu, tatăl Monicăi Macovei, prezentat pe Wikipedia drept „lawyer”, decorat de Ceaușescu

Ne puteți urmări și pe Google News