Creșterea în viteză maximă a bitcoin continuă, ajungând foarte aproape de 10.000 de dolari.
Asta se întâmplă la mai puţin de o săptămână după ce un bitcoin a depășit pragul de 8.000 de dolari, iar apoi a spart şi pragul de 9.000.
Galopul e alimentat de speranţa că monedele virtuale îşi fac încet-încet loc în industria mare a finanţelor, însă reacţiile pe preţ par exagerate.
Valoarea unui bitcoin a crescut de zece ori de la începutul anului, iar ethereum a urcat cu 25% numai în ultima săptămână.
Capitalizarea de piaţă a tuturor monedelor virtuale atinsese lunea trecută un nivel istoric de peste 242 de miliarde de dolari, potrivit site-ului de profil Coinmarketcap.
Un cadru legal pentru Bitcoin ar putea aparea curând în Europa. Un membru al consiliului guvernator din BCE a dat primul semnal că este luată în considerare intervenţia băncii centrale. Banca Centrală Europeană mulţi critici ai monedelor virtuale. Printre ei şi vicepreşedintele BCE care spune că bitcoinul în sine este un activ pur speculativ.
Însă, este aşteptată o corecţie dură, o prăbuşire a preţului, însă până acolo se îngroaşă rândurile celor care vor să câştige ceva din mania bitcoin. În acest an s-au înfiinţat mai bine de o sută de fonduri de hedging care pariază în principal pe monede virtuale.