Evenimentul Zilei > International > Bilanț negru la granița de nord a României. Contrabanda cu țigări a provocat peste 20 de morți în cursul anului 2018
Bilanț negru la granița de nord a României. Contrabanda cu țigări a provocat peste 20 de morți în cursul anului 2018

Bilanț negru la granița de nord a României. Contrabanda cu țigări a provocat peste 20 de morți în cursul anului 2018

Contrabanda cu țigări la granița de nord a României a făcut mai mult de 20 de victime în cursul anului trecut, potrivit unei statistici prezentată de autoritățile ucrainene.

În speță, oameni care fac parte din rețelele de contrabandă cu țigări s-au înecat în râul Tisa, a declarat șeful Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina,  Petro Tsyhykal, citat de portalul senzor.NET și de site-ul bucpress.eu. 
Apele râului, extrem de periculoase, nu au iertat pe cei care s-au încumetat să le străbată, chiar și în situația unor bun înotători sau a faptului că cel puțin unii dintre aceștia purtau costum de scafandru. 
În general, arată oficialitățile, unii locuitori ai satelor de frontieră încearcă să scoată un ban din contrabanda cu țigări și caută cele mai inovative proceduri de a trece fraudulos frontiera. Adesea o fac peste râul Tisa, dar unii dintre ei nu mai ajung niciodată pe malul celălalt. 
Vă pot comunica o statistică  tristă. De-a lungul anului  2018, în timpul încercărilor de a transfera țigările peste graniță, peste  20 de cetățeni ai Ucrainei s-au înecat în apele râului de frontieră Tisa. Oamenii  achiziționează  costume de scafandri, dar râurile de munte sunt foarte periculoase”, a spus oficialul ucrainean.
Acesta a subliniat că autoritățile fac eforturi pentru a reduce propaganda prin înzestrarea cu echipamente moderne a grănicerilor. 
”Locuitorii  satelor din preajma frontierei nu înțeleg că vremurile s-au schimbat  și noi intensificăm procesul de securizare a frontierei. Va fi și mai greu de a trece neobservat frontiera", a conchis Petro Tsyhykal.