Evenimentul Zilei > Social > Bilanț coronavirus, 21 octombrie. Durere împinsă la extrem: 16.110 infectări noi, 448 de decese
Bilanț coronavirus, 21 octombrie. Durere împinsă la extrem: 16.110 infectări noi, 448 de decese

Bilanț coronavirus, 21 octombrie. Durere împinsă la extrem: 16.110 infectări noi, 448 de decese

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 16.110 cazuri noi de infectare cu coronavirus (COVID-19), potrivit datelor înregistrate la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) până la ora 10.00, miercuri, 20 octombrie. În ceea ce privește numărul morților, autoritățile au raportat în ultimele 24 de ore, 448 de noi cazuri de deces.

Arma împotriva COVID-19 rămâne vaccinul, spun specialiștii, în contextul tulpinii virale Delta, care face tot mai multe victime în România. Durere, frică și moarte sunt câțiva termeni care ar putea să descrie contextul pandemic actual. Criza sanitară a pus autoritățile în situația de a lua măsuri importante pentru a ține sub control atât răspândirea pandemiei, cât și a informațiilor false cu privire la vaccinare.

Bilanț coronavirus: 448 de decese în ultimele 24 de ore

Până la momentul prezent, vorbim despre peste 40.000 de victime ale virusului, adică despre un sfert de milion de români care au pierdut un membru de familie în lupta cu coronavirus. Bilanțul ultimelor 24 de ore arată 16.110 cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2 și un număr de 448 de noi cazuri de deces.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1675 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.  În București sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 146 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.  Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.  Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.815 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Noi restricții în România

Evoluția copleșitoare a valului patru al pandemiei a pus autoritățile în situația de impune noi restricții în România, multe dintre acestea vizând persoanele nevaccinate.

  • toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni,
  • accesul la majoritatea activităților va fi permis doar în baza certificatului verde COVID-19,
  • se va impune carantina de noapte, excepție făcând persoanele vaccinate
  • masca va deveni obligatorie.

Noile restricții vor intra în vigoare în România de luni, fiind anunțate miercuri seară, 20 octombrie, de către președintele Klaus Iohannis. Alte restricții vor fi stabilite până vineri, 22 octombrie, cel târziu, a mai precizat șeful statului.