Avocatul Poporului, Renate Weber, are câteva idei care pot stârni o adevărată furtună pe drumurile patriei. Concret, Renate Weber recomandă Guvernului câteva măsuri radicale privind reducerea numărului de accidente grave de circulație. Printre acestea: montarea de radare fixe între localități, dar și montarea de separatoare de sens în curbe și în zonele în care se pot atinge viteze mari.

Și asta nu e tot. Avocatul Poporului cere și dublarea semnelor de circulație, prin desenarea unor marcaje rutiere vizibile pe carosabil, și identificarea rapidă a unor soluții pentru decongestionarea traficului în zonele în care acesta se blochează în mod frecvent.

De asemenea, o altă propunere adresată Guvernului are în vedere construirea de sensuri giratorii atât în localități, cât și în afara lor, dar și „monitorizarea în timp real a traficului prin montarea cât mai multor camere de luat vederi”, scrie realitatea.net.

Repet, vorbim despre recomandări trimise de Avocatul Poporului către o serie de instituții, ca urmare a apariției statisticilor potrivit cărora România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente de circulație grave.

În comunicatul de presă, Avocatul Poporului subliniază că a cerut lămuriri Direcției Rutiere din cadrul IGPR, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și CN Căi Ferate „CFR” S.A., dar „răspunsurile oferite nu au avut darul de a clarifica modul concret în care aceste autorități își propun să combată fenomenul accidentelor rutiere”.