BICHIR: Aer conditionat sau strand?

BICHIR: Aer conditionat sau strand?

Nici nu mai stii ce sa faci sa te feresti de caldura, mai ales noaptea.

Unii ies la plimbare, misuna pe strazi de zici ca batranul Bucuresti e Miami. Ar putea fi si Las Vegas, vorba unui banc, daca paduchii ar lumina... Altii au metode specifice invatate din mosi-stramosi. Stau cu geamurile inchise, dar cu usa de la apartament deschisa, altii fac dusuri in nestire, beau ceai cald sau stau cu cearsafuri ude pe ei. Ce sa-i faci, asa-i romanul inventiv si nu toata lumea are aer conditionat acasa.

Nici eu n-am aer conditionat. Cand am vrut sa-mi iau, mi-a spus un unchi mai tehnic ca a citit in nu stiu ce revista ca-i cancerigen. Si l-am crezut, fiindca-i considerat geniul familiei, din moment ce pe vremea lui Ceasca el citea numai „Stiinta si tehnica” sau „Tehnium”.

Cand am vazut ca, de fapt, nu-i vreun Einstein mioritic, ci doar un ramolit, nu m-a lasat nevasta sa-mi iau pentru ca - gravida fiind - nu are nevoie de asa ceva. Ce mai tura, vura, sufar ca o foca in Baragan, stau noaptea cu limba pe-afara de zici ca-i cravata.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri-noapte n-am mai rezistat, mi-am luat kinderul si nevasta si m-am dus la strandul copilariei mele, „Trei ligheane” din Titan. Acum ii zice Cara, si chiar mi-a placut. Oamenii schimba apa, culeg gunoiul, e o atmosfera placuta. E drept ca, pentru 100.000 de lei vechi de persoana, risti sa faci cunostinta si cu niste funduri acoperite in bermude, dar riscul merita. Ai dus, stai pe iarba verde, nu-s tantari. Boierie! Si nu se fura pentru ca patronii am auzit ca-s respectati in cartier.

Pe drum spre casa, incercam sa ma gandesc de ce edilii nostri nu au facut mai multe astfel de stranduri. M-a oprit din ideile si visele mele de tip Zorba Grecul nevasta-mea care, in afara de faptul ca e femeie, adica mult mai realista, e si economista pe deasupra: „Pai, cat pot sa castige dintr-o astfel de investitie, unde vin numai amarasteni ca noi, fara aer conditionat? Nu e mai bine sa ridice un Mall, un cartier de vile. Crezi ca astia-s prosti?”. Oricum, pana-mi iau aer conditionat, daca mi-oi lua vreodata, ma mai duc la strand.

Cititi si: Fara mila