Evenimentul Zilei > EVZ Special > Betty sfidează cenzura cântând în japoneză: Haide cu mine şi ridică-mi fusta!
Betty sfidează cenzura cântând în japoneză: Haide cu mine şi ridică-mi fusta!

Betty sfidează cenzura cântând în japoneză: Haide cu mine şi ridică-mi fusta!

A fost, pe rând, cântăreaţă, profesoară, secretară, soţie sau baby-sitter.

După dispariţia din viaţa ei a căţeluşului Bimbo, au apărut alţi parteneri ca Grampy, un inventator excentric, şoricelul Little Jimmy sau căţeluşul Pudgy.

La 9 august 1930, personajul de desen animat Betty Boop şi-a făcut pentru prima oară apariţia în animaţia „Dizzy Dishes”.

Personajul Betty Boop s-a născut în studiourile Fleishcher Brothers din New York. Când a apărut în primul ei rol, Betty Boop avea fizionomia unui pudel.

Cântăreaţă într-un club de noapte, ea era îndrăgostită de chef Bimbo, un căţel. Betty s-a transformat, apoi, în fiinţă umană, deşi Bimbo a rămas, în continuare, căţel.

Dintr-un personaj secundar, s-a transformat în personaj principal în desenele animate semnate de Max Fleischer, popularitatea fiind câştigată aproape instantaneu.

Copia lui Mae West

Corpul lui Betty a fost inspirat de cel al actriţei Mae West, iar vocea a fost interpretată de mai multe actriţe sau cântăreţe cum ar fi Mae Questal, Margie Hines, Kate Wright, Bonnie Poe şi Annabel Little.

Primele desene o prezentau purtând o rochie scurtă, mulată, fără mânecă, asortată cu tocuri înalte, cercei mari şi o coafură inconfundabilă. Ulterior, rochia a căpătat diverse forme, fiind ori lungă până la pământ, ori mai scurtă şi cloş.

Alteori, rochia a dispărut în totalitate, lăsând locul costumelor de baie, pantalonilor scurţi, asortaţi cu bluze scurte etc.

În multe filme, fusta sa îi dădea mari bătăi de cap, personajele celelalte chiuind „boop-oop-a-doop”, de unde a venit şi a doua parte a numelui, Boop.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.