Coordonată de Ronen Hazan şi Michael Klustein, cercetarea a avut ca participant o firmă de vinuri israeliană specializată în producerea vinului în recipiente de lut, dar şi bucătari. Primul pas a fost să se izoleze eşantioane de drojdie din anticele vase şi a le extrage din acestea. Aceste eşantioane au fost fotografiate şi puse pe bucăţi de lut din vasele folosite pentru servirea berii şi a hidromelului în timpul faraonilor Marmer (anul 3.000 în Hr), dar şi a altora ca Hazael şi Neemia.

Apoi a fost obţinerea hărţii întregului genom din fiecare probă de drojdie şi analiza care a indicat că această drojdie de acum 5.000 de ani, este aceeaşi folosită în fabricarea berii africane tradiţionale. În acest punct a devenit posibilă recrearea anticei beri.

O dată produsă, aceasta a fost supusă judecăţii unor degustători profesionişti, care i-au acordat note maxime pentru calitatea ei şi siguranţa consumului. ''Surpriza cea mai mare – spune Hazan – a fost să descoperim că locul unde a supravieţuit drojdia în recipiente atâtea mii de ani, ne-a permis crearea unei beri care era exact ca aceea pe care o beau anticii egipteni şi filistei. O bere care era foarte bună''.