Evenimentul Zilei > Actualitate > Bendeac primește o LOVITURĂ NEAȘTEPTATĂ. Vestea care i-a făcut PROBLEME: „Acum toată lumea a aflat că…”
Bendeac primește o LOVITURĂ NEAȘTEPTATĂ. Vestea care i-a făcut PROBLEME: „Acum toată lumea a aflat că…”

Bendeac primește o LOVITURĂ NEAȘTEPTATĂ. Vestea care i-a făcut PROBLEME: „Acum toată lumea a aflat că…”

Jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiş a scris un editorial critic la adresa lui Mihai Bendeac pentru că actorul nu ştia ce înseamnă „hermeneutica”.

„Telefon, duminica seara. “Bendeac nu stie ce-i hermeneutica. Da repede pe Antena 1!”. Am dat. Nu numai ca nu stia. Primitivul mercenar al scenei se si mandrea cu ignoranta lui suverana. S-a si razbunat pe concurentul de la emisiunea de cantaciosi – cuvant introdus de mine – care l-a intrebat ce-i hermeneutica. Si e un cuvant simplu, putea sa spuna “ceva legat de textele vechi”. Foarte intepat, fiindca parodiangiul n-are nici umor, a citit definitia din dexonline. Jenibil, jenibil!”, sunt câteva pasaje din textul jurnalistului, scrie Realitatea.net.

Potrivit site-lui informativ Wikipedia, „hermeneutica” reprezintă în filosofie metodologia interpretării și înțelegerii unor texte. Denumirea derivă de la numele zeului grec Hermes, mesagerul zeilor și interpretul ordinelor lui Zeus.

 Obiectul hermeneuticii, apărută în secolele al XV-lea și al XVI-lea în perioada dezvoltării Umanismului, au fost la început scrierile autorilor clasici ai antichității greco-romane, apoi – în special – interpretarea conținutului Bibliei.