Evenimentul Zilei > Actualitate > Becali, dezvăluiri despre DEDESUBTURILE achiziționării operei „Cumințenia Pământului”: „Mi s-a propus să cumpăr eu. Să intervină DNA”
Becali, dezvăluiri despre DEDESUBTURILE achiziționării operei „Cumințenia Pământului”: „Mi s-a propus să cumpăr eu. Să intervină DNA”

Becali, dezvăluiri despre DEDESUBTURILE achiziționării operei „Cumințenia Pământului”: „Mi s-a propus să cumpăr eu. Să intervină DNA”

Opera de artă a lui Consttin Brâncuși, ”Cumințenia Pământului”, va fi cumpărată cu bani de la buget statului, iar suma totală acordată se ridică la nu mai puțin de 10 milioane de euro

George Becali a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la opera lui Brâncuși, printr-o intervenție telefonică la emisiunea Obiectiv, de la Antena 3

"Nu am vrut să mă bag până acum, dar eu vă zic așa: Ia vedeți dumneavoastră cine a făcut evaluarea, să intervină DNA, să facă o reevaluare, ia vedeți dumneavoastră casa de licitație și casa de antichitiăți care a propus evaluarea. O să vedeți că proprietarii iau mai puțini bani decât cei care sunt intermediari și cei care au plătit evauluarea."

Întrebat de unde deține aceste informații și dacă a fost cumva implicat în vreo negociere pentru achiziția statuetei, Becali a confirmat că a fost în discuții pe această temă. De asemenea, Becali a explicat că a purtat această discuție cu omul de afaceri Peter Imre.

“Da, cineva, nu îi dau numele, că nu vreau să fie public, mi-a spus mie: Domnule Becali, vreau să îți propun ceva – să cumperi Cumințenia Pământului. 10 milioane mi-a spus mie atunci. Eu nu dau nici măcar un milion pe o bucată de piatră. Pentru ce, dacă oricum nu poate fi scoasă din țară și proprietarii sunt obligați să o țină în siguranță? Pentru ce să dăm noi 11 milioane? Ginerele lui Teodor Meleșcanu, Peter Imre, m-a chemat acasă să vorbim pe tema asta, eu i-am zis că nu dau nici un milion pe o bucată de piatră. Domnul Imre are o casă de licitație și de antichități, ia mergeți și vedeți ce se întâmplă acolo", a explicat latifundiarul din Pipera.