Scandalos! Un bebeluș a fost plimbat printr-un într-un centru de carantină infectat

Scandalos! Un bebeluș a fost plimbat printr-un într-un centru de carantină infectat

Un număr de 11 persoane sunt anchetate după ce, din cauza lor, un bebeluș s-a îmbolnăvit de COVID 19. Vinovații se aflau într-un centru de carantină instituționalizată și nu au respectat regulile de conduită impuse.

Un bebeluș a fost depistat cu COVID-19, după ce 11 persoane, care se aflau într-un centru de carantină din Buzău, nu au respectat măsurile impuse. Acestea s-au plimbat cu bebelușul între camere, ca să socializeze, timp în care copilul a fost infectat. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în centrul de carantină se aflau doi bebeluși, ambii având parte de același tratament. E de așteptat ca și al doilea să se îmbolnăvească. Adulții iresponsabili vor fi acum anchetați.

”La data de 30 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prev. de art. 352 alin. 1 Cod penal.

S-a reținut faptul că, în perioada 24.04-28.04.2020, un număr de 11 persoane, plasate în carantină în vederea evitării răspândirii virusului SARS-COV-2, nu au respectat măsurile impuse, ieşind din camerele unde aveau obligaţia de a rămâne şi au purtat doi nou-născuţi dintr-o cameră în alta, ulterior unul dintre aceşti nou-născuţi fiind depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2”, transmite, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Ne puteți urmări și pe Google News