Evenimentul Zilei > Actualitate > Băutura i-a umflat mușchii. Șeful Direcției de Pază Constanța, reclamat că trăgea cu pistolul în trafic
Băutura i-a umflat mușchii. Șeful Direcției de Pază Constanța, reclamat că trăgea cu pistolul în trafic

Băutura i-a umflat mușchii. Șeful Direcției de Pază Constanța, reclamat că trăgea cu pistolul în trafic

Polițiștii constănțeni cercetează un angajat al Direcției Județene de Pază din subordinea Consilului Județean Constanța dar și pe direcțorul Direcției după ce au fost surpinși în trafic în avansată stare de ebrietate. Directorul avea o armă cu care amenința lumea, martorii spunând că ar fi tras și câteva focuri în aer.

Incidentul, despre care s-a aflat astăzi, s-a întâmplat vineri după amiază când un constănțean a alertat autoritățile, sunând speriat la 112 că într-o mașină se află un bărbat care flutura agresiv un pistol și îl îndrepta către oameni. Ar fi tras și câteva focuri în aer. Polițiștii Secției 1 l-au depistat astfel în trafic pe Valentin Oprică de 27 de ani, angajat al Direcției Județene de Pază Constanța, care conducea mașina instituției. Au încercat să îl oprească însă acest a refuzat și și-a continuat drumul. Mașina a fost oprită în apropierea sediului Direcției Județene de Pază. 

Polițiștii de la Circulație au constata ulterior că șoferul avea o alcoolemie de 0,56 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.În mașină se afla și directorul Direcției Județene de Pază, Lucian Giurcă, de 40 de ani, aflat și el sub influența alcoolului care, potrivit polițiștilor, “deținea o armă de tip airsoft și manifesta cu aceasta un comportament agresiv în traficul rutier”. Deși nu este letală, arma airsoft este foarte periculoasă. Cei doi au fost duși la poliție pentru audieri. 

Șoferul este cercetat penal fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind sancționat și cu o amendă de 3000 de lei pentru că a împiedicat poliția să își îndeplinească atribuțiile de serviciu. Directorul Lucian Giurcă a fost amendat cu 2000 de lei iar arma airsoft, confiscată. Președintele CJConstanța Horia Țuțuianu a declarat pentru EVZ că, luni, va demara o anchetă administrativă, urmând să se ia măsuri împotriva celor doi angajați. Cel mai probabil vor fi concediați.