Băutura care provoacă cea mai mare mahmureală

Băutura care provoacă cea mai mare mahmureală Sursa foto: Arhiva EVZ

Dr. Radu Iosub, expert în adicții, spune că dacă bei prea mult alcool poți suferi de mahmureală, iar dacă bei mai multe zile în timpul sezonului de petreceri, mahmureala este mai probabilă și mai gravă.

Câteva simptome fizice sunt oboseala, durerile de cap, durerile și durerile musculare, setea, greața, vărsăturile, durerile de stomac, tremuratul și transpirația. Unele simptome psihologice sunt schimbările de dispoziție, anxietatea, iritabilitatea, problemele de concentrare, somnul prost și senzația de amețeală.

Băuturile închise la culoare, cum ar fi vinul roșu și romul, au mai mulți congeneri, care sunt compuși chimici produși în timpul procesului de fermentare și distilare. Congenerii contribuie la o mahmureală mai puternică.

Se spune că până la 15% dintre oameni nu pot suferi de mahmureală. Femeile suferă mai mult decât bărbații, deoarece au mai puțină apă în corp, mai multă grăsime și mai puține enzime care descompun alcoolul. Șansa de a suferi de mahmureală crește pe măsură ce beți mai mult pe o perioadă mai lungă de timp. Există dovezi că băutorii înrăiți și pe termen lung au cele mai grave simptome.

Ne puteți urmări și pe Google News

Petrecerea timpului cu prietenii și familia în timpul sărbătorilor este o modalitate excelentă de a reduce consumul de alcool și mahmureala de la petreceri. De asemenea, este o idee bună să stabiliți o limită a numărului de băuturi pe care le veți bea înainte de petrecere. Consumul de apă între băuturile alcoolice pentru a rămâne hidratat și a nu bea atunci când vă este foame poate ajuta la încetinirea absorbției alcoolului.

Băutura după mahmureală face mai mult rău

Mahmureala de după Crăciun: Sucurile pe care trebuie să le consumi

Sursa foto: Vojtech Vlk | Dreamstime.com

De asemenea, NHS spune să beți băuturi zaharoase și bulion de legume pentru a obține un plus de vitamine, dar mulți oameni aleg în schimb să bea mai mult alcool, ca soluție. Mai mult alcool nu va ajuta cu mahmureala și nu există tratamente sau leacuri care să se fi dovedit a funcționa. Analgezicele fără prescripție medicală și alimentele prietenoase cu stomacul, ușor de digerat, sunt cele mai bune modalități de a ușura simptomele. De asemenea, asigurați-vă că vă mențineți hidratat, că vă odihniți și că stați departe de stres.

De cele mai multe ori, mahmureala începe atunci când nivelul de alcool din corpul dumneavoastră începe să scadă, și se agravează când ajunge la zero. Dacă începeți să beți, intoxicația cu alcool poate apărea în câteva minute sau în câteva ore și se poate agrava în timp. Simptomele pot include confuzie, vorbire greoaie, coordonare slabă, greață și vărsături, scăderea temperaturii corpului, respirație rapidă și superficială, convulsii, adormirea sau lipsa de reacție și respirație lentă, neregulată sau chiar oprită. Toate acestea pot pune în pericol viața.

Dacă obișnuiți să beți mult, ar fi bine să vă gândiți din nou la relația dvs. cu alcoolul. Este ușor să devii dependent, iar dacă consumul de alcool a devenit dăunător, ar trebui să ceri întotdeauna ajutor de la un medic. Să aveți un sezon de sărbători bun, dar gândiți-vă cât de mult și de ce beți! Sursa: thesun.co.uk