Batjocoriți de CFR. Călătorii unui tren Regio, abandonați în câmp

Batjocoriți de CFR. Călătorii unui tren Regio, abandonați în câmp Sursa: Dreamstime.com

Călătorii unui tren Regio au fost abandonați în câmp mai bine de 90 de minute. Locomotiva a fost luată pentru a tracta alt tren, iar oamenii au fost lăsați în soare fără prea multe explicații.

Călătorii unui tren Regio au fost abandonați în câmp mai bine de 90 de minute. Locomotiva luată de la trenul Regio a fost cuplată la tracțiunea unui tren Interregio internațional, care rămăsese în pană.

Club Feroviar a explicat ce s-a întâmplat cu trenul IR 72 Traianus, București Nord – Timișoara Nord – Budapesta, a cărui locomotivă s-a defectat, la Măldăeni. În tren se aflau 350 de pasageri. 150 de copii se duceau în tabără școlară la Drobeta Turnu Severin. Aceștia au fost lăsați pe câmp mai bine de o oră și nu au primit explicații.

„Trenul și–a reluat circulația în condiții de siguranță, cu un alt mijloc de remorcare, după realizarea tuturor procedurilor aferente unei astfel de situații (acțiuni de manevră, detașare/atașare, proba frânei etc).

Ne puteți urmări și pe Google News

Pasagerii trenului IR 72 vor primi apă şi produse preambalate în staţia Craiova. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță”, se arată în comunicatul postat pe site-ul operatorului feroviar de stat.

Călătorii au ajuns la destinație cu întârziere

Tenul IR 72 Traianus a avut o întârziere de 184 de minute. Acesta a plecat cu 37 de minute întârziere din Gara de Nord din București, iar apoi a stat la Chiajna 11 minute. Trenul R-E 9902 a fost oprit la Măldăeni, unde i s-a detașat locomotiva (EA 335). Călătorii trenului Regio au fost lăsați pur și simplu în tren, pe câmp. Ei au fost nevoiți să aștepe fără să știe ce s-a întâmplat.

EA 335 a tractat trenul IR 72 Traianus până în stația Craiova, unde a fost înlocuită la tracțiunea garniturii internaționale de către EC 086 (patru osii). EA 335 s-a întors la Măldăeni și a ajuns la destinație cu o întârziere de 114 minute.

Călătorii din trenul Regio 9902 au stat în căldură fără aer condiționat, timp de o oră și jumătate. Majoritatea oamenilor au cerut despăgubiri pentru cele întâmplate, potrivit clubferoviar.