Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătălie ca-n filme între clanurile de romi. Scene incredibile în centrul unui oraș
Bătălie ca-n filme între clanurile de romi. Scene incredibile în centrul unui oraș

Bătălie ca-n filme între clanurile de romi. Scene incredibile în centrul unui oraș

Patru romi sunt prezentați azi instanței cu propunere de arestare preventivă, după ce s-au bătut ca-n filme, aproape de zona gării din Oravița. Clanul Preda a ieșit la război împotriva țiganilor Constantin Florea și Pleșa Ion.

S-a întâmplat pe 12 ianuarie, după ora 15,00. Polițiștii au fose sesizați de un conflict violent. Romii din clanul Preda, David și Ioan, 44 și 22 de ani, aflați la bordul unui BMW au tăiat calea, în trafic, unei mașini în care se aflau rivalii lor. S-au pus de-a curmezișul cu bolidul pe șosea, și, în timp ce unul din cei doi bărbați Preda s-a repezit să îl atace pe pasagerul din mașian adversarilor, celălalt a luat un par și a făcut țăndări din parbrizul rivalilor. ”Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că un autoturism care se deplasa din direcția gară către sediul poliției de frontieră a pătruns pe contrasens și a blocat un alt autoturism care se deplasa regulamentar. Din primul autoturism au coborât doi bărbați, care au fost identificați ulterior, unul de 44 de ani, altul de 22 de ani, ambii cu domiciliul în orașul Oravița, care au procedat la lovirea cu o bâtă a parbrizului autovehiculului ce se deplasa regulamentar și la lovirea pasagerului din acesta. În autoturismul care se deplasa regulamentar se aflau doi bărbați, unul de 54 de ani cu domiciliul în comuna Ciuchici, al doilea de 47 de ani, cu domiciliul în Oravița. Cei doi au ripostat loviturilor primite și au aplicat la rândul lor lovituri”, transmite Poliția Caraș Severin.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirilor infracțiunilor de împiedecarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, port fără drept de obiecte periculoase, distrugere, lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice. Față de bărbații aflați în primul autoturism, unul de 44 de ani, altul de 22 de ani, ambii cu domiciliul în orașul Oravița, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului, urmând să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.