Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu se duelează, astăzi, cu două dintre reprezentantele fotbalului ceh: Viktoria Plzen și Slovan Liberec. Meciurile contează pentru manșa a doua a turului al 3-lea preliminar al Ligii Europa și au ca miză calificarea în play-offul competiției.

Mai mult, România se află în luptă directă cu Cehia, în clasamentul coeficienților, iar o poziționare cât mai bună ar însemna că Liga I va putea să trimită două formații în Liga Campionilor, în ediția 2016- 2017.

„Meciul va fi pe viață și pe moarte”

Petrolul Ploiești va avea mult de muncă pentru a-i elimina pe cei din Plzen. Meciul va începe de la ora 21.00 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1. În urmă cu o săptămână, prahovenii au remizat, pe teren propriu, scor 1-1. „Mergem în Cehia să ne batem pentru calificare. Trebuie să trecem peste dezamăgirea acestui egal”, a spus atacantul Adrian Mutu.

„Meciul va fi pe viață și pe moarte, pentru că ambele echipe își doresc să se califice. Noi trebuie să profităm de fiecare eroare a lor și să nu mai comitem erori. Trebuie să avem forța pentru a trece peste acest obstacol”, a precizat și tehnicianul Răzvan Lucescu.

Vor să repete figura de anul trecut Ploieștenii se gândesc cu plăcere la sezonul trecut din Liga Europa. Tot în turul al 3-lea, „lupii” au obținut în tur un rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu olandezii de la Vitesse Arnhem (scor 1-1). În „Țara Lalelelor”, Petrolul a reușit să se califice după ce a dat lovitura și a câștigat cu scorul de 2-1. În play-off, Petrolul a fost eliminată de echipa galeză Swansea (1-5 și 2-1).

Astra e la un pas de play-off

O misiune mult mai ușoară vor avea cei de la Astra Giurgiu, care vor juca, în deplasare, cu Slovan Liberec, de la ora 19.00. Elevii lui Daniel Isăilă trebuie să evolueze prudent, fără mari complicații, pentru că în tur s-au impus cu scorul de 3-0, iar acum au o bază solidă pentru a spera la calificare.

„Trebuie să marcăm cel puțin un gol pentru a fi siguri că mergem în turul următor. Nu ne vom apăra”, a spus tehnicianul Daniel Isăilă.