Evenimentul Zilei > Social > Bătaie pe vaccinuri în UE. Austria denunță favorizarea unor țări
Bătaie pe vaccinuri în UE. Austria denunță favorizarea unor țări

Bătaie pe vaccinuri în UE. Austria denunță favorizarea unor țări

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a acuzat unele state din UE că dețin „contracte secrete” pentru vaccinurile împotriva Covid-19,

Bătaie pe vaccinuri în UE.. Într-o intervenție vehementă, șeful guvernului austriac a susținut că vaccinurile Covid nu sunt distribuite uniform în țările UE.

El a solicitat o mai mare transparență, și explicații cu privire la faptul că unele țări au primit mai multe doze decât aveau dreptul prin sistemului bazat pe proporționalitate convenit la nivelul Uniunii.

Bătaie pe vaccinuri în UE.

Kurz a purtat discuții cu omologii săi din Grecia, Belgia, Polonia, Slovenia și Republica Cehă pentru a compara cifrele privind livrarea vaccinului.


Istoria secretă. Cursa mârșavă întinsă de Sinan Pașa lui Mihai Viteazul


Vorbind la o conferință de presă organizată la Viena, Kurz a susținut că în Malta au fost trimise de trei ori mai multe vaccinuri decât în Bulgaria. De asemenea, Olanda, în ciuda faptului că are o populație mult mai mică decât Germania, a primit mai multe doze.

Potrivit sistemului UE de achiziționare la comun de vaccinurilor, dozele trebuiau alocate țărilor membre în funcție de mărimea populației.

Bătaie pe vaccinuri în UE. S-au încheiat contracte secrete?

Date fiind neconcordanțele dintre cele convenie și fapte, Kurz a sugerat că a existat un „bazar” pentru vaccinurile care salvează viețile. Mai mult, ar fi fost încheiate acorduri secundare între un „consiliu de conducere” și giganții industriei farmaceutice.
„Contractele acestui organism sunt secrete și nu le-am văzut. Există, totuși, indicii că acolo a avut loc așa-numitul bazar unde s-au ajuns la acorduri suplimentare între statele membre și companiile farmaceutice.


Mercenarii ruși ocupă Africa! Din urmă vin și trupele lui Putin!


Nu acesta este acordul la care au ajuns șefii de stat și de guvern”, a acuzat cancelarul austriac.
Kurz a avertizat că, dacă această tendință se menține, unele țări își vor vaccina populațiile până la sfârșitul lunii mai.

Altele, însă, cum ar fi Bulgaria și Letonia, vor reuși să atingă acest obiectiv abia „la sfârșitul verii sau în toamnă”. „Livrările nu au loc proporțional cu mărimea populației”, a adăugat liderul austriac.
Kurz a insistat că trebuie să existe mai multă transparență cu privire la modul în care sunt distribuite vaccinurile către statele membre.
În prezent, UE are contracte pentru peste două miliarde de doze din șase vaccinuri diferite. Doar 60,7 milioane de doze au fost distribuite statelor membre, scrie Daily Express.

Erdogan și-a găsit nașul! A apărut o nouă alianță militară