Evenimentul Zilei > Actualitate > Erdogan și-a găsit nașul! A apărut o nouă alianță militară
Erdogan și-a găsit nașul! A apărut o nouă alianță militară

Erdogan și-a găsit nașul! A apărut o nouă alianță militară

Creșterea puterii mlitare a Turciei și politica extrem de agresivă a lui Erdogan pe scena internațională au dus la constituirea unei noi alianțe militare îndreptate împotriva politicilor neo-otomane ale Turciei,

Erdogan și-a găsit nașul! Grecia nu mai are de ce se teme de provocările turcești. Eforturile diplomatice din ultimele luni au avut succes și guvernul de la Atena are acum aliați puternici.
Israel, Franța, Grecia, Cipru au desfășurat recent exerciții militare navale la care au participat nave antisubmarin și elicoptere.
operațiuni de căutare și salvare.

Erdogan și-a găsit nașul

Exercițiile au făcut parte din exercițiul anual trilateral Noble Dina și au inclus nave navale și elicoptere. Marina israeliană a participat cu fregate de rachete clasa Sa’ar 4.5 echipate cu sisteme anti-submarine. La exercițiu au participat și submarinele israeliene Dolphin de clasa 2.


Descoperire fantastică pentru medicină. Nu mai e nevoie de colonoscopie


Marina greacă a declarat că principalele obiective ale exercițiului Noble Dina s-au concentrat pe abordarea provocărilor și amenințărilor moderne. S-a urmărit, totodată, și îmbunătățirea nivelului de cooperare a celor trei marine.

Exercițiul a avut loc în Mediterana de Est și Marea Cretei, în sudul Mării Egee. Potrivit Israel Defence Forces, cea mai mare parte a exercițiului s-a concentrat pe războiul subacvatic. Au fost, de asemenea, simulate și alte scenarii, precum salvarea pe mare și apărarea aeriană.

Erdogan și-a găsit nașul. Demonstrație de forță în Mediterana de Est

Chiar dacă marina israeliană este relativ mică în comparație cu armata de uscat și aviația, puterea aeriană a Israelului ace din acest stat o forță în tot estul Mediteranei.


Istoria secretă. Cursa mârșavă întinsă de Sinan Pașa lui Mihai Viteazul


Israelul participă în mod regulat la exerciții militare cu Statele Unite și Grecia. A fost, însă, pentru prima dată când Franța a participat la exercițiul naval. Nici nu e de mirare. Relațiile dintre Paris și Ankara sunt extrem de tensionate, în urma atacurilor lansate de Erdogan la adresa lui Macron.
Tensiunea rămâne destul de mare și în Mediterana din cauza pretențiilor turcești=.
„Aceste exerciții sunt extrem de importante pentru a consolida relațiile marinei israeliene cu cele străine pe baza intereselor comune”, a explicat contraamiralul Eyal Harel, șeful operațiunilor navale, scrie Jerusalem Post.

Avertisment teribil pentru Biden. China ar putea începe războiul