Bătăi cu răngi, săbii, bâte și topoare între clanurile din Vaslui. Jandarmii au instituit zonă specială de siguranță publică

Bătăi cu răngi, săbii, bâte și topoare între clanurile din Vaslui. Jandarmii au instituit zonă specială de siguranță publică Jandarmerie. Sursa foto arhiva EVZ

În localitatea Băceşti din judeţul Vaslui a avut loc un scandal între două clanuri rivale. Aceștia au folosit tot arsenalul din dotare: topoare, bâte, săbii şi cuţite. Jandarmii au instituit zonă de protecție pe raza localității deoarece situația încă rămâne foarte tensionată.

Tot scandalul dintre clanuri a plecat de la o clădire din localitatea Băceşti. Mai exact, cele două clanuri susțin că au dreptul asupra clădirii. Polițiștii au sosit la faţa locului după ce miercuri în jurul orei 15:00 s-a primit un apel prin 112 în momentul în care aceștia se pregăteau să se bată între ei.

Pentru că situația scăpase de sub control, jandarmii au intervenit imediat în încercarea de a aplanat conflictul înainte de a risca să se transforme într-un masacru ţinând cont că erau înarmați cu topoare, săbii şi cuțite.

Localitatea a devenit zonă specială de siguranță publică

Clanurile au ascuns cuțitele şi topoarele în portbagaj şi au încercat să scape. Deoarece conflictul nu s-a încheiat, mai multe echipaje mixte, jandarmi şi poliţişti au rămas în localitate unde patrulează pentru a împiedica clanurile să se răfuiască iar în plină stradă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura ordinea şi liniştea publică, pe raza localităţii Băceşti a fost instituită zonă specială de siguranţă publică. În cadrul zonei speciale, ordinea şi liniştea publică sunt menţinute de poliţişti şi jandarmi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

IPJ Vaslui: Participanții la conflict au fost reținuți pentru 24 de ore

Odată identificați, mai mulţi membri din cele două clanuri au fost duși la secţie pentru declarații. Ulterior, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru 8 persoane care au vârstele cuprinse între 16 și 66 de ani. Ulterior, magistrații vor decide dacă aceștia vor sta pentru 30 de zile în spatele gratiilor.

„În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, faţă de 8 persoane, şase bărbaţi şi doi minori din comuna Băceşti, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Acestea au vârste cuprinse între 15 şi 66 de ani. În cursul zilei de 10 august acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura ordinea şi liniştea publică, pe raza localităţii Băceşti, a fost instituită zonă specială de siguranţă publică. În cadrul zonei speciale, ordinea şi liniştea publică sunt menţinute de poliţişti şi jandarmi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Ancheta este în curs de desfăşurare, fiind efectuate cercetări şi audieri în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate în eveniment şi dispunerea măsurilor legale, informează Agerpres.