Editura Evenimentul si Capital

Basmele românilor din nou la modă. Seria fantasy Andilandi, de Sînziana Popescu, acum la editura Nemi

Autor: | | 0 Comentarii | 120 Vizualizari

Editura Nemi de carte pentru copii lansează Andilandi, de Sînziana Popescu - o serie fantasy ce include șapte romane și un volum de povestiri și e inspirată din miturile românilor și din basmele noastre din bătrâni. Seria îi va purta pe cititori într-o lume fascinantă, populată de personaje mitologice românești readuse în actualitate, dar și de personaje moderne, cu care copiii se pot identifica cu mare ușurință

Sînziana Popescu propune prin seria Andilandi niște povești sută la sută românești, basme contemporane în care filonul folcloric este foarte frumos adus în fața cititorilor. Ielelor, Căpcăunilor, Zmeilor, Strigoilor, Blajinilor, Balaurilor, Sânzienelor, Ursitoarelor, Calului Năzdrăvan și Solomonarilor li se alătură un personaj cu o semnificație cu totul specială – tăcuta și profunda Andilandi, Pasărea Măiastră. Ea asigură trecerea copiilor în lumea de basm, pe Celălalt Tărâm, unde suspansul și surprizele se țin lanț.

Fiecare roman din serie scoate la lumină personaje-cheie noi și fiecare dintre aceste povești este una cu morală, însă fără să fie moralizatoare.

„Atunci când mi-am făcut documentarea pentru micul meu roman de aventuri, „Andilandi. Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm”, m-am oprit doar asupra câtorva dintre personajele mitologice descrise în basmele populare româneşti ori analizate în diverse studii folclorice de marcă. Pe unele le-am preluat ca atare, pentru că şi-au găsit singure locul și rostul în intriga pe care o construisem. Pe altele le-am modificat ori m-am oprit asupra unor versiuni acceptate numai în anumite zone ale ţării. De fiecare dată însă m-am străduit să rămân fidelă regulilor, nu excepțiilor și, nu în ultimul rând, basmelor copilăriei mele.” - Sînziana Popescu

„Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm” și „Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie” sunt primele două romane ale seriei Andilandi care vor apărea în luna martie, la editura Nemi.

Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm

Volum distins cu Premiul „Asociației Scriitorilor din București” pentru 2009 și adaptat pentru radio în 2018 într-o mini-serie produsă de Teatrul Național Radiofonic, cu o distribuție de excepție. Cele patru episoade ale serialului au fost difuzate în premieră la Radio România Cultural, în decembrie 2018, iar primul episod a fost inclus și în cadrul proiectului de audiții pentru copii - „Teatru radiofonic în culori”, proiect inițiat de Teatrul Național Radiofonic în parteneriat cu librăria Cărturești Verona.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te trezești într-o bună dimineață pe Celălalt Tărâm, alături de propriul tău Cal Năzdrăvan? Este exact ce i s-a întâmplat lui Vlad Ionescu, un băiețel obișnuit care intră într-o lume neobișnuită.

Ajutat de Blajini și Uriași, Vlad se va lupta cu Iele, Zmei, Strigoi, Căpcăuni, Balauri și Solomonari, pentru a ajunge la Sânziene și a duce la îndeplinire tainica misiune încredințată de Ursitoare.

Jean Paler, GRAV bolnav: Medicul mi-a spus ca mor! Ce se intampla cu el in aceste momente

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI