Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu n-a avut milă de nimeni. Cuvinte grele la adresa lui Cîțu și Iohannis
Băsescu n-a avut milă de nimeni. Cuvinte grele la adresa lui Cîțu și Iohannis

Băsescu n-a avut milă de nimeni. Cuvinte grele la adresa lui Cîțu și Iohannis

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit vineri seara într-o emisiune televizată despre bugetul României. El spune că „suntem tâmpiți” dacă ne punem speranțe că acesta va fi făcut în interesul românilor.

Băsescu șterge pe jos cu Iohannis și cu Guvernul său. El a nominalizat care sunt principalele sectoare care nu trebuiesc omise. Potrivit lui Băsescu acestea sunt sănătatea, educația, investițiile și pensionarii. Referitor la aceștia din urmă a precizat că „si eu eu mă număr printre ei, dar nu ma plâng”.

În Sănătate sunt chestiuni ridicole în care se încearcă discursuri triumfaliste care nu își au rostul.

„La Cotroceni e un papagal care vorbește de învățământ ca prioritate”

Referitor la învățământ Băsescu a spus că: „este ridicol să dai 2,73% din PIB la educație! După declarația de ieri a președintelui putem înțelege că la Cotroceni e un papagal care vorbește despre educație ca prioritate și viitorul nostru legat de educație, iar la Guvern să dă 2,73% din PIB. Are guvernul lui, este râs să vii la educație cu 2,73”.

El și-a continuat tirada la adresa puterii: „Cîțu ori e glugă de coceni, ori e premier?! Să se hotărască, să știm cum îi spunem. A venit Ludovico, i-a dat cu tigaia în cap și i-a spus că nu merge să tai sporurile la bugetari. Nimeni nu se atinge de sporurile false ale bugetarilor, de calculator, de antena…

Marii păcaliți ai bugetului sunt pensionarii, dar s-au păcălit pe pielea lor. Să nu uitam că liderii pensionarilor se pupau pe gură cu toti ministrii Muncii, care i-au păcălit. Le-a plăcut să fie la masa cu miniștri.  Liderii lor sunt niște amărâti de propagandiști ca i-au trădat pe pensionari. Traiul decent prevăzut de constituție e aruncat peste bord.

Ne spune Don Cîțu si ministrul Nazarie că scade deficitul. În realitate România va împrumuta 16 miliarde de euro, anul acesta. Mi-e mila să nu spun și silă, ce bine este cu acest buget. Nu s-a făcut bugetul pe prioritățile țării ci pe cumetrii politice. Bugetul nu răspunde priorităților acestei țări”, a conchis Băsescu la România TV.