Barosso, Traian Băsescu şi Monica Macovei au fost ATACAŢI DUR de Adrian Năstase: “Freedom fighter” şi “FOSTUL PROCUROR COMUNIST”

Barosso, Traian Băsescu şi Monica Macovei au fost ATACAŢI DUR de Adrian Năstase: “Freedom fighter” şi “FOSTUL PROCUROR COMUNIST”

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a comentat pe blogul său subiectul interceptărilor şi i-a acuzat în termeni duri pe fostul preşedinte Traian Băsescu şi pe fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, care şi-au exprimat opiniile cu privire la subiect.

Intervenţia lui Năstase a venit în contextul în care Curtea Constituțională a anunţat recent că Serviciul Român de Informații nu mai poate face interceptări în dosare penale pentru că nu este organ de urmărire penală.

”Va reamintesc celebrele cuvinte ale intemeietorului NKVD: «Nu exista nevinovati; exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient.» Basescu, imediat dupa alegerile din 2004,  si-a format o echipa care a stiut ce are de facut. Tintele au fost clar stabilite. Sistemul de probe, promovat de „guru” Macovei, a fost utilizat corespunzator – numarul imens de martori ai acuzarii (974 de martori in „Trofeul Calitatii”, record mondial); sistemul denunturilor sub presiune (vezi „Trofeul calitatii” sau Octavian Cretu, de la Borsec, in „Zambaccian”); acceptarea probelor indirecte (intrebati Ambasada americana daca in SUA sunt acceptate probele circumstantiale); utilizarea inregistrarilor ambientale inainte de aprobarea legii care le stabilea (Dosarul „Zambaccian”), utilizarea drept corp delict a unor dolari care nu fusesera tipariti (Dosarul „Zambaccian”). Asa arata „statul de drept” al lui Basescu, in complicitate cu Barrosso (n.r. - fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso)-MCV si Macovei.

Sigur, in al doilea mandat al sau, metodele s-au rafinat si mai mult, tintele s-au inmultit. Au fost adoptate codurile penale, sub presiunea lui Basescu. Practica interceptarilor, acceptata de coduri, a dovedit insa si ramificatiile mafiote intre membrii echipei sale. S-a produs deci bumerangul „inovatiilor” de procedura, initial utilizate impotriva adversarilor politici. Acum, Basescu nu mai apara „statul de drept” (DNA, parchete, etc) ci este preocupat de „drepturile omului”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Iar fosta sa marioneta de la justitie, fostul procuror comunist, Macovei Monica, ii raspunde in mod cinic; „Intr-o tara in care criminalitatea este ridicata, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin”. Cam asta era si filozofia NKVD-ului. Si a promovat-o, de fapt, timp de zece ani, si cel care acum se lamenteaza. Ma astept ca, in curand, Basescu sa devina un adevarat „freedom fighter” si presedintele tuturor asociatiilor de aparare a drepturilor omului”, a scris fostul premier pe blogul său.