Evenimentul Zilei > Social > Ce a spus bărbatul căruia i-a fost administrat vaccinul greșit la rapel. „M-am dus un pic surpris”
Ce a spus bărbatul căruia i-a fost administrat vaccinul greșit la rapel. „M-am dus un pic surpris”

Ce a spus bărbatul căruia i-a fost administrat vaccinul greșit la rapel. „M-am dus un pic surpris”

Bărbatul din Târgu Jiu care a fost vaccinat la rapel cu o doză de la Moderna a făcut primele declarații despre încurcătura în care a fost pus.

Bărbatul din Târgu Jiu care a fost vaccinat la rapel cu o doză de la Moderna a făcut primele declarații despre încurcătura care s-a produs la centrul de vaccinare unde i-a fost administrat serul.

Vasile Văduva s-a prezentat la centrul din incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu pentru a îi fi administrat rapelul. Bărbatul, în vârstă de 69, a declarat că a prezentat adeverința de la primul vaccin care i-a fost administrat, a informat cadrele medicale că se află la rapel și a întrebat şi asistenta dacă serul este de la Pfizer.

„A ieşit o doamnă de la Moderna şi m-a chemat înăuntru. M-am dus un pic surprins şi am întrebat-o, arătându-i spre seringă, venise deja cu seringa către mine: Este Pfizer? Da!”, a spus bărbatul.

Bărbatul din Târgu Jiu vaccinat la rapel cu Moderna. Soția a fost cea care și-a dat seama de eroare

Bărbatul a mai povestit că soția sa a fost cea care și-a dat seama de eroare.

„Sper să nu fi fost şi alţii, că, dacă nu ar fi sesizat soţia, primeam adeverinţă pe Pfizer. Că altfel nu se putea, şi plecam liniştit.

„Probabil că a fost o lipsă de comunicare, o neatenţie”, a declarat Ionuț pantiș, medic coordonator, scrie Observator.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

„La data de 9 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat de 69 ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare ‘Stadion Municipal’ din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze (rapel) a vaccinului contra virusului COVID-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că i-ar fi administrat bărbatului o altă doză de vaccin decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, potrivit Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.