Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbatul bătut de polițiștii de la Secția 16 cere o sumă imensă. Ce acuzații le aduce agresorilor
Bărbatul bătut de polițiștii de la Secția 16 cere o sumă imensă. Ce acuzații le aduce agresorilor

Bărbatul bătut de polițiștii de la Secția 16 cere o sumă imensă. Ce acuzații le aduce agresorilor

Unul dintre bărbații bătuți de grupul de polițiști de la Secția 16 din București va solicita în instanță daune morale de 500.000 de euro. 3 agenți au fost arestați preventiv, inclusiv șeful de sindicat Viorel Șeicaru.

Bărbatul bătut de polițiștii de la Secția 16 cere daune de 500.000 euro! Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, vineri seară, că Ionuț Mihai Gheorghe, bărbatul bătut de grupul de 9 polițiști de la Secția 16 din București, va solicita în instanță daune morale de 500.000 de euro. Casa de avocatură a lui Cuculis îl reprezintă pe Ionuț Mihai Gheorghe în diferentul cu polițiștii-agresori, relatează Ziariștii.

Avocat: L-au bătut inclusiv la călcâie. Au urinat pe el după ce l-au snopit în bătaie

„Bărbatul bătut are 30 de zile de spitalizare. Certificatul medico-legal are 4 pagini, atât i-a trebuit medicului pentru a lista toate urmările violențelor la care a fost supus cetățeanul vătămat. L-au bătut în toate felurile, inclusiv la călcâie. L-au urcat în mașină și i-au dat cu spray paralizant. Au urinat pe el după ce l-au snopit în bătaie. Acesta este motivul pentru care clientul meu va cere 500.000 de euro”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

3 polițiști au fost arestați preventiv în acest dosar

Dintre cei 9 polițiști care au participat la bătaia și umilirea lui Ionuț Mihai Gheorghe, 7 au ajuns deja în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a aprobat arestul preventiv pentru 3 dintre ei. Printre cei închiși se numără și liderul sindical Viorel Constantin Șeicaru (foto), considerat de procurori  că i-ar fi instigat pe ceilalți la abuz. Alți 3 au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile. Victimele se îndreptau spre casă . după miezul nopţii. În zona staţiei de metrou Apărătorii Patriei au fost opriţi de un echipaj de ordine publică de la Secţia 16.

Citește și: Cine este Viorel Șeicaru, unul dintre polițiștii Secției 16. Lider de sindicat foarte agresiv, acuzat și de alte violențe

Mărturii terifiante: Am fost dus pe câmp, mi-au aplicat o corecție bună. Mi-au dat cu pumnul în coaste

Ionuț Mihai Gheorghe: „Au sărit 5 polițiști. M-au încătușat, m-au târât pe jos,  mi-au pulverizat un spray paralizant în nas, am fost dus pe câmp, mi-au aplicat o corecție bună. Mi-au dat cu pumnul în coaste, m-au întors și pe o față, și pe alta. Un polițist mai în vârstă a fost cel mai agresiv”.

Teodor Gheorghe: „Mi-a dat un spray în nas şi m-a aruncat pe bancheta maşinii, printre roţi, cu faţa în jos. M-au dus undeva pe un câmp, prin Zeţari. M-au abandonat acolo”.

Liderul sindical Viorel Șeicau este cel care a instigat la violență

Anchetatorii spun că agenţii de poliție l-au bătut pe Ionuț Mihai Gheorghe timp de 30 de minute. I-au aplicat lovituri repetate peste cap, mâini şi picioare, dar şi în zona palmelor şi a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus victima unor tratamente degradante, urinând pe el.

Deși plină de contuzii, victima a reuşit să ajungă acasă, unde a chemat în ajutor ambulanța. Şi-a scos un certificat medico-legal, care a confirmat că a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale. Teodor Gheorghe  a fost încătuşat, apoi aruncat în maşina de poliţie peste nişte jante de metal. Nu a fost bătut și umilit precum prietenul său.

De față au fost și două polițiste, care nu au intervenit deloc

Cel mai agresiv dintre polițiștii abuzatori a fost Viorel Șeicaruprim-vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), înființat și controlat de Iulian Surugiu. De față la producerea abuzurilor au fost şi două poliţiste, care ar fi privit scenele fără să intervină şi fără să oprească violențele. Din cei 9 agenţi de poliţie, 8 au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar unul a primit control judiciar. În faţa judecătorului, cu propunere de arestare preventivă, au ajuns în final doar 7. Poliţiştii de la Secţia 16 riscă peste 10 ani de închisoare.