Evenimentul Zilei > Actualitate > Detalii de groază în scandalul Secția 16. ”Uite ce poate să îți facă Poliția română!”
Detalii de groază în scandalul Secția 16. ”Uite ce poate să îți facă Poliția română!”

Detalii de groază în scandalul Secția 16. ”Uite ce poate să îți facă Poliția română!”

Noi date în cazul scandalos al torturării de către un grup de polițiști a doi tineri, vara trecută, pe un câmp din apropierea Capitalei. Una dintre victime face dezvăluiri bulversante.

Bărbat torturat de polițiști. Apar noi detalii cu privire la modul scandalos în care mai mulți polițiști de la Secția 16 din Capitală au torturat două persoane. Antena 3 a prezentat declarația uneia dintre cele două victime răpite după ce  le-au atras atenția polițiștilor că trebuie să poarte mască de protecție.

”Cel mai șocant eveniment a fost că polițistul în vârstă și-a făcut necesitățile fiziologice pe mine. A urinat pe mine și mi-a spus: ”uite ce poate să îți facă Poliția română!” M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou. M-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava. M-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos. Mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi.

Citește și: https://evz.ro/exclusiv-singurul-suspect-in-cazul-spargerii-depozitului-politiei-din-giurgiu-era-un-politist-ce-s-a-intamplat.html

Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare. Am fost înjurat, după care au sărit 5 polițiști pe mine”

”Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști. Mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit 5 polițiști pe mine”, a povestit una dintre victime despre abuzul la care a fost supusă.

Bărbat torturat de polițiști! 8 polițiști de la Secția 16 Poliție au fost reținuți pentru răpire și tortură

8 agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de autorități pentru 24 de ore pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură. Oamenii legii sunt acuzaţi că în luna august 2020 au bătut cu bestialitate doi bărbați. Potrivit anchetatorilor, unul dintre aceștia a fost băgat cu forţa în maşină şi dus pe un câmp în apropiere de Jilava. Acolo a fost încătuşat şi torturat, victima fiind abandonată pe câmp.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comentat, miercuri seară, la Realitatea Plus acest caz: ”Dacă aşa au înţeles lucrătorii din cadrul Secţiei 16 să se comporte, vor suporta consecinţele şi rigorile legii. Nu este permis ca poliţist să ai o astfel de atitudine”.

Sursa: Antena 3