Banii intră direct pe card! Legea aşteptată de toţi românii. A fost votată în unanimitate

Banii intră direct pe card! Legea aşteptată de toţi românii. A fost votată în unanimitate Sursa foto: Arhiva EVZ

Conform deputatului USR, Cristina Prună, proiectul legislativ ce reglementează accesul la datele personale din registrul evidenței salariaților (REVISAL), precum și dovada vechimii în muncă, a fost aprobat de Camera Deputaților cu unanimitate de voturi. Totuși, este vorba despre o măsură fără aplicabilitate, asta pentru că deputatul speră ca proiectul să fie realizat, în viitor, din bugetul PNRR, în legătură cu care există multe contradicții.

Cristina Prună, cea care este deputat USR în Parlamentul României, transmite că a fost aprobat proiectul de lege privitor la cei care prestează muncă online.

Salariații vor putea accesa oricând istoricul contractelor de muncă

„Vot al normalităţii în Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Proiectul de lege care prevede accesul angajaţilor, online, la datele proprii din registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) şi la dovada vechimii în muncă a fost adoptat astăzi în unanimitate de către deputaţii comisiei.

Practic, nu va mai fi nevoie de acordul angajatorului, de niciun drum la Inspectoratul teritorial de muncă, stat la coadă în timpul orelor de program, cereri scrise şi număr de înregistrare. Orice salariat va putea accesa oricând şi imediat istoricul contractelor de muncă finalizate sau active. Este un nou exemplu despre cum digitalizarea poate salva timp şi efort pentru salariaţii români, aducându-ne mai aproape de modelul unui stat care îşi respectă cetăţenii”, a scris Cristina Prună, pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuși, deputatul USR spune că „nu va fi accesibil de a doua zi, dar vestea bună este că există fonduri europene prin PNRR pentru a realiza acest proiect”.

Nicolae Ciucă vrea mai multă implicare cu privire la fondurile din PNRR

Premierul a cerut autorităților locale să se implice pentru a atrage cât mai mulți bani prin PNRR. Acesta este un alt instrument financiar, pus la dispoziție de Comisia Europeană. Potrivit prim-ministrului Ciucă, este important ca şi la nivel local să se determine „complementaritatea eficienţei” pe care fiecare din instrumentele de finanţare europeană o poate genera.

Premierul Nicolae Ciucă a avut o intervenție pe tema atragerii fondurilor europene, în cadrul lucrărilor Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR). Cu acest prilej, el a atras atenția asupra necesității finalizării proiectelor care au fost asumate prin cadrul financiar multianual 2014 – 2020.

„Deja ne aflăm în acea perioadă de prelungire şi acest program a beneficiat de trei ani de prelungire. (…) Mai avem un an şi nouă luni şi v-aş ruga să vă gândiţi foarte serios şi să analizaţi care dintre proiecte se finalizează şi care nu, pentru că există flexibilitate din partea Comisiei, astfel încât banii pe care anticipăm că nu-i vom cheltui să poată fi folosiţi (…) în măsurile pe care noi le avem în lucru pe masa Guvernului, astfel încât să putem să compensăm efectele generate atât de criza preţului la energie şi gaze, cât şi de criza generată de războiul din Ucraina”, a declarat Nicolae Ciucă.