Evenimentul Zilei > Social > Bani de la Primăria Capitalei pentru şoferii care îşi transformă automobilele personale în mini-autobuze
Bani de la Primăria Capitalei pentru şoferii care îşi transformă automobilele personale în mini-autobuze

Bani de la Primăria Capitalei pentru şoferii care îşi transformă automobilele personale în mini-autobuze

Primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul pentru maşinile proprietate personală care vin din zona Ilfov către Bucureşti, în cuantum de 500 de lei pe lună, dacă în aceste maşini călătoresc de fiecare dată mai multe persoane.

Este vorba despre o asociere voluntară a proprietarului maşinii cu alţi vecini ai lui, care merg în aceeaşi direcţie, spre oraş. Acest lucru se poate întâmpla şi în cazul copiilor care au domiciliul în proximitatea Bucureştiului şi merg la acelaşi liceu spre Capitală.

Proiectul nu e nou. El a fost deja supus dezbaterii şi aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în octombrie, însă a fost respins la limită, cu un vot în minus, arată site-ul www.rtnews.ro.

În schimb, în şedinţa de ieri a CGMB, iniţiativa a trecut, de data asta cu sprijinul consilierilor PMP.

În plus, Poliţia Locală va face verificări în trafic, pentru a vedea dacă acest angajament este respectat. Asta, în condiţiile în care, atunci când decontează combustibilul, şoferii vor fi obligaţi să de o declaraţie pe propria răspundere, precum că s-au asociat cu alţi vecini sau prieteni, pentru a călătorii în aceeaşi maşină, spre o destinaţie comună din Bucureşti.

„Aşteptăm viza de legalitate de la Prefectură şi imediat se va realiza şi regulamentul, care va fi publicat pe site. Va fi o procedură simplă și va fi o declaraţie pe proprie răspundere, pentru că aşa este normal. De asemenea, Poliţia Municipiului Bucureşti va realiza verificări în trafic, pentru a nu fi induşi în eroare şi să se plătească aceste sume, și de fapt cei care beneficiază să nu vină împreună cu maşina spre Bucureşti”, a spus azi Gabriela Firea.