Ce caută un BANCHER DE ELITĂ într-un scandal cu INTERLOPI. CAZUL bizar al lui Claudiu Cercel, vicepreşedintele BRD reţinut de DIICOT

Ce caută un BANCHER DE ELITĂ într-un scandal cu INTERLOPI. CAZUL bizar al lui Claudiu Cercel, vicepreşedintele BRD reţinut de DIICOT

Din 2008 al doilea om în BRD, cea de-a doua bancă locală ca mărime, Claudiu Cercel coordonează divizia de pieţe financare şi titluri a băncii, potrivit CV-ului său.

BRD este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa interbancară de la noi, ceea ce înseamnă că, zilnic, în ultimii patru ani, Cercel superviza tranzacţii care puteau urca la zeci de milioane de euro. Adrian Vasilescu, despre MEGA-FRAUDA de 22 mil. euro: "Banii depunătorilor sunt în deplină siguranţă" În funcţia de vicepreşedintele al BRD a venit după nu mai puţin de 15 ani de experienţă în trezorerie, divizia de elită a oricărei bănci. Este absolvent al secţiei de Ciberbentică la Academia de Studii Economice. În BRD a fost, pe rând, ofiţer trezorerie, analist tehnic FX, trader Fx, director adjunct trezorerie, director operaţiuni de piaţă şi director executiv pieţe financiare.

MEGA-FRAUDA de 22 mil. de euro. Aurel Şaramet, cercetat în libertate. Şeful de la BRD, după gratii Calcule rapide, instincte bune, background financiar cât se poate de solid sunt calităţile celor care lucrează aici. Performanţa este răsplătită de regulă prin bonusuri consistente. Cercel era aşadar un om învăţat încă de la începutul carierei să câştige sume mari de bani. Odată ajuns vicepreşedinte de bancă salariul a urcat la 10.000 - 15.000 de euro, dar bonusurile acordate pot împinge veniturile mult peste această valoare.

CINE sunt cele DOUĂ personaje cheie din sistemul bancar implicate în frauda de 22 milioane de euro

A venit la conducerea diviziei financiare a băncii din octombrie 2008, mai precis pe data de 8 octombrie, când criza financiară începea deja să îşi arate colţii. O perioadă extrem de dificilă pentru bănci pe piaţa de tranzacţii valutare. A fost aşadar capul acestei divizii importante a băncii în peiroada 20-25 octombrie 2008, când s-a produs cel mai mare scadal de pe piaţa interbacară de la noi din perioada crizei.

Directori BRD, BCR şi CEC şi oficiali din Ministerul Economiei, cercetaţi pentru o FRAUDĂ de 22 milioane de euro

Concret, atacurile speculatorilor pe leu, corelate cu intervenţiile BNR, au împins dobânzile pe moneda naţională la cote incredibile, de circa 100%. Multe capete din zona de trading a băncilor au căzut atunci, la decizia BNR. Comportamentul lui Claudiu Cercel la conducerea diviziei pieţe financiare, domeniul său de expertiză, a rămas însă până acum fără pată.

În schimb, de ieri numele său apare în unul din cele mai mari scandaluri de pe piaţa financiară de la noi, o fraudă de 22 de milioane de euro şi în care sunt implicate inclusiv reţele de interlopi. Mai mult, ieri seară, procurorii DIICOT au decis reţinerea sa, alături de alte 32 de persoane.

Se pare că ar fi acuzat de faptul că a vizat acordarea de credite unor IMM-uri pe bază de documente false. Surprinzător este faptul că, în calitate de şef al diviziei de pieţe financiare, aprobarea de credite nici măcar nu intervenea în atribuţiile lui Cercel.

Rămâne de văzut dacă ancheta care urmează îi va dovedi vinovat sau nu. Oricare ar fi rezultatul, multe întrebări vor rămâne fără răspuns. CITIŢI ŞI:

  • Bancheri şi interlopi, înfrăţiţi în credite penale
  • Cele mai mari fraude bancare româneşti
  • Din toate băncile româneşti s-a furat ca în codru în ultimii ani. Cele mai scandaloase cazuri
  • Scandal uriaş la CEC Bank Cluj. Angajaţii FURAU din conturile clienţilor
  • Percheziţii DIICOT. 65 de persoane sunt acuzate au luat credite frauduloase de 500.000 de euro
  • Fraudă de 1,8 milioane de euro la o bancă din Oradea
  • TOPUL celor mai mari fraude bancare DIN LUME. Care au fost prejudiciile

Ne puteți urmări și pe Google News