Bancherul britanic, condamnat la închisoare pe viață, pentru că a ucis două femei indoneziene, în Hong Kong, după ce le-a supus trei zile la abuz de alcool și cocaină, tortură și viol, va face apel împotriva condamnării, a spus avocatul său, conform The Guardian.

În noiembrie 2016, Rurik Jutting (31 de ani), angajat în domeniul bancar, la Bank of America Merrill Lynch, educat la Cambridge, a fost condamnat în unanimitate la închisoare pe viață, pentru uciderea, în 2014, a imgrantelor indoneziene Sumarti Ningsih, 23 de ani, și Seneng Mujiasih, 29 de ani.

Apelul se va concentra pe „indicațiile date juriului de către judecătorul asistent”, a spus Michael Vidler, unul dintre avocații bancherului. Argumentele vor fi prezentate în 12 decembrie la Curtea de Apel din Hong Kong. 

Tânărul se află în închisoarea de maximă securitate Stanley, o închisoare din timpul coloniei britanice de pe coasta sudică a insulei Hong Kong. 

La vremea condamnării sale, Jutting a acceptat verdictul Curții, așa că decizia de a face apel este surprinzătoare. „Juriul a dat un verdict față de care nu pot și nu am obiecții ”, a spus el, într-o declarație citită de avocatul său. 

El a susținut că reducerea responsabilității pentru crime, pe care el însuși le-a filamt cu IPhone-ul, la un moment dat spunând: „Nu mă simt cu adevărat vinovat”. 

Tim Owen QC, avocatul britanic care l-a apărat pe Jutting, a susținut că clientul său suferă de o tulburare de personaliate și ar trebui să fie acuzat de  o infracțiune mai puțin gravă decât crimă. Pentru că în cazul acelui verdict există în mod obișnuit o pedeapsă fixă cu închisoarea, deși un judecător ar putea să-l condamne pe Jutting la detenție pe viață. 

Judecătorul Michael Stuart-Moore a spus, la momentul condamnării: „În timpul acestui proces am fost martori la un nivel profund al depravării din cele trei zile de tortură la care și-a supus prima victimă. El însuși s-a descris ca un monstru, malefic, și niciun epitet nu poate descrie cu adevărat natura reală a celor întâmplate. Acuzatul este arhetipul de prădător sexual”, a spus el.