Ban la ban trage. Criza provocată de pandemie le-a priit de minune miliardarilor planetei, care și-au mărit averile

Ban la ban trage. Criza provocată de pandemie le-a priit de minune miliardarilor planetei, care și-au mărit averilesursa: arhivă EVZ

Le-a mers foarte bine și anul trecut, și în acest an, miliardarilor planetei, care au câștigat zeci de miliarde de dolari și au devenit și mai avuți.

Pentru miliardarii din vârful clasamentului care numără cei mai bogați oameni ai planetei, anul trecut și cel în curs au fost unul mai mult decât satisfăcătoare din punct de vedere financiar. Pentru că averile le-au crescut cu un procent de 70%.

Criza creată de pandemie nu i-a afectat pe cei mai bogați oameni ai planetei

Asta arată raport al Institutului pentru Studii Politice (IPS), de stânga, și al organizației Americans for Tax Fairness, care urmărește câștigurile din 18 martie 2020 până la 15 octombrie 2021. Grupurile au analizat datele în timp real de la Forbes, ce privesc câștigurile realizate de clubul miliardarilor, pentru a constata că cei mai bogați oameni din SUA au adăugat un total cumulat de 2.100 de miliarde de dolari la averile lor nete în timpul pandemiei.

În aprilie, IPS a publicat un raport care a arătat că miliardarii lumii au adăugat 4.000 de miliarde de dolari la averea lor între 18 martie 2020 și 18 martie 2021. Firma de cercetare Wealth-X a constatat că numărul miliardarilor din lume a crescut la peste 3.000 în 2020 - un nou record. Numai în SUA, numărul miliardarilor a crescut de la 614 în martie 2020 la 745 în această lună.

Elon Musk a înregistrat cele mai mari câștiguri, de departe. Acesta l-a depășit din nou pe fostul director general al Amazon, Jeff Bezos, în topul celor mai bogați oameni din lume.

Elon Musk a depășit granița celor 200 de miliarde de dolari

Averea lui Musk a crescut de la 184,76 de miliarde de dolari la 209,36 miliarde de dolari. Ce a lui Jeff Bezos, de la 79,23 miliarde la 192,23 miliarde. Și Bill Gates și-a rotunjit conturile, de la 34,42 de miliarde la 132,42 miliarde, conform businessinsider.com.

Președintele Joe Biden a propus măsuri fiscale destinate celor mai bogați americani pentru a compensa costurile pachetului său de măsuri privind infrastructura.

Planul său inițial includea o creștere a ratei maxime de impozitare a persoanelor fizice, împreună cu o rată aproape dublă pentru câștigurile de capital - profiturile obținute din active precum obligațiuni și stive - deși această rată a fost în cele din urmă redusă în propunerea democraților.

 

Ne puteți urmări și pe Google News