Bacalaureatul, în vizorul poliţiei

Bacalaureatul, în vizorul poliţiei

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a trimis Poliţiei Române mai multe documente legate de organizarea examenului de bacalaureat, care vor fi analizate de anchetatorii care cercetează cazul subiectelor de la proba orală de limba română, transmise neautorizat.

Ministerul a sesizat Poliţia Română la 23 iunie, în legătură cu faptul că subiectele la proba de limba română a examenului de bacalaureat au fost transmise neautorizat, prin intermediul poştei electronice.

Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism coordonează ancheta în vederea clarificării situaţiei.

Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educaţiei, a declarat, azi, că reprezentanţii ministerului au arătat anchetatorilor procedura de transmitere a subiectelor, numele persoanelor din Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului (MECT) care au autorizaţie să transmită subiecte către centrele de examen, cât şi al persoanelor din centrele de examen autorizate să primească de la MECT respectivele cerinţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Informaticienii Ministerului au precizat că site-ul MECT ar fi fost imposibil de spart, deoarece prezintă numeroase sisteme de securitate.

O plângere a Ministerului Educaţiei, semnată de un secretar de stat, a fost transmisă prin fax, tot luni seară, cabinetului procurorului general al României, în care este semnalat faptul că subiectele de bacalaureat au fost transmise prin internet altor persoane decât cele autorizate.

Citiţi şi  „Cel mai perfect“ Bac, în aula Academiei              Profesoara sexy, exclusă de la BAC

(18:05)