BACALAUREAT. 31 de elevi au fost eliminați de la proba obligatorie a profilului pentru că au încercat să copieze

BACALAUREAT. 31 de elevi au fost eliminați de la proba obligatorie a profilului pentru că au încercat să copieze

31 de candidați la examenul maturității au fost eliminați miercuri de la proba obligatorie a profilului. Potrivit Agerpres, aceștia au încercat să copieze.

Un număr de 31 de candidaţi au fost eliminaţi, miercuri, pentru tentativă de fraudă, de la proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat, potrivit datelor furnizate de centrele de testare.

În Bucureşti au fost eliminaţi doi candidaţi.

Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică, unde, subiectele le-au dat mari bătăi de cap elevilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii de la profilul real au susținut miercuri proba la matematică, iar cei de la uman, proba la istorie.

Istoria le-a dat mari bătăi de cap candidaților anul acesta. La subiectul 1, elevii au primit un text despre constituirea României Mari, în bază căruia li s-a cerut rezolvarea mai multor cerințe. La subiectul II a picat domnia lui Ștefan Cel Mare. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.

Nici subiectele la matemetică nu au fost mai prejos. Candidații au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale.“La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Am făcut meditaţii, m-am pregătit şi tot mi s-a părut greu. Tuturor li s-a părut destul de greu”, a declarat o elevă pentru Digi24.

 

Joi are loc ultima probă scrisă examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, cea la alegere a profilului şi specializării.

 

 

Examentul are reguli stricte, iar încălcarea lor poate avea urmări grave pentru candidaţi, asistenţi sau membrii comisiei de examinare. Metodologia a fost dată în vigoare de Ministerul Educaţiei în 2011.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat sa introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, poșete si altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop. Candidații care refuza depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiti în examen.

Potrivit Ministerului Educației, andidatii care încalca regulile vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încalcarea regulilor va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, în sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor doua sesiuni la care candidatii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fara luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

 

Program

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, au început luni, 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română - proba E)a). Marți, 26 iunie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă - E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului - E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), este programată joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. 

 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.