Evenimentul Zilei > Social > Bacalaureat 2019. Subiectele și baremele la Limba și literatura română. Ce trebuia să scrii ca să iei nota 10
Bacalaureat 2019. Subiectele și baremele la Limba și literatura română. Ce trebuia să scrii ca să iei nota 10

Bacalaureat 2019. Subiectele și baremele la Limba și literatura română. Ce trebuia să scrii ca să iei nota 10

Bacalaureat 2019. Ministerul Educației Naționale a postat baremele de evaluare și notare a probei scrise la Limba și literatura română.

UPDATE: Ministerul Educației Naționale a postat atât subiectele, cât și baremele de notare de la examenul de Bacalaureat.

Mai jos puteți vedea subiectele pentru absolvenții profilului Uman:

Iată baremul de notare al subiectelor de la profilul Uman:

Iată subiectele pentru absolvenții profilului Real:

Acesta este baremul pentru subiectele de la profilul Real:

UPDATE: Subiectul I de la profilul Real a fost perspectiva narativă dintr-un text de Mihai Sadoveanu – „Venea o moară pe Siret”. La primul subiect de la profilul Uman absolvenții au primit un text din „Junimea” și au avut de răspuns la cinci întrebări pornind de la acesta. 

Subiectele la bacalaureat la limba română sunt diferite în funcție de profilul liceului absolvit. Anul acesta, absolvenții profilului uman și cei de la profilul Pedagogic au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic care aparține autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu. În ceea ce privește absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, dar și cei care au terminat licee tehnologice și licee vocaționale, aceștia au avut de realizat un eseu referitor la un text poetic care aparține autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Bacalaureat 2019. Proba scrisă la Limba și Literatura Română

Luni, 1 iulie 2019, de la ora 7.30 la ora 8.30, 136.087 intră în sălile de examen pentru a da examenul de BAC la Limba și Literatura Română. 

Încep probele scrise ale examenului de BAC din sesiunea iunie – iulie 2019. 

SUBIECTELE și BAREMELE vor fi publicate pe bacalaureat.edu.ro.

Modele de subiecte și bareme au fost publicate pe subiecte.edu.ro

SUBIECT ȘI BAREM MODEL PROBA LIMBA ROMÂNĂ EDU.RO PROFIL REAL

SUBIECT ȘI BAREM MODEL PROBA LIMBA ROMÂNĂ EDU.RO PROFIL UMAN

Accesul elevilor în sălile de examen se face în intervalul 07:30 – 08:30, în baza unui act de identitate valid, cu fotografie. 

Trei ore au la dispoziție elevii pentru a rezolva subiectele. 

Rezolvarea subiectelor se scrie, pe foaia de examen cu cerneală albastră. Este interzis accesul cu notițe, însemnări, manuale, dicționare, dar și cu telefoane mobile și cu orice mijloc de calcul sau comunicare. 

Elevii surprinși că vor comunica între ei sau cu persoane din exterior, care vor face schimb de foi, de lucrări, de ciorne, notițe sau orice alt material ce ajută la rezolvarea subiectelor vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele au fost folosite sau nu. Ei nu vor mai putea participa la probele următoare ale examenului de BAC, nici la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.  

Prima afișare a rezultatelor va fi în 8 iulie 2019, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, iar după contestații, în 13 iulie.