Bacalaureat 2011. "Să-şi dea demisia cei care au făcut subiectele. Au fost de olimpiadă"

Bacalaureat 2011. "Să-şi dea demisia cei care au făcut subiectele. Au fost de olimpiadă"

La Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Bucureşti, candidaţii au ieşit cu feţele plouate şi la propriu, şi la figurat după examenul la proba obligatorie de profil de la BAC 2011.

Subiectele la matematică şi cerinţele alambicate "le-au încins creierele"şi i-au cam dezamăgit, mai ales că cei care încurcaseră borcanele la română sperau să compenseze cu nota la matematică. În ciuda faptului că au rezolvat crâmpeie din subiecte, speranţele să ia nota de trecerea erau, totuşi, mari.

"Să-şi de demisia cei care au făcut subiectele, că şi-au bătut joc de noi. Toate subiectele au fost grele, de olimpiadă. La punctul trei nici nu m-am mai uitat, de-abia am făcut din primul şi al doilea", ne întinde revoltată o candidată foaia de examen plină cu cifre şi paranteze. "A fost cel puţin greu, sper să iau şase măcar. Mai ales că am greşit şi la română, am ales Gheorghidiu", oftează un alt coleg de-al fetei. Alţii au spus răspicat: "No comment". Ţonea Valentin se numără printre puţinii care a catalogat subiectele "abordabile". "Subiectele au fost aşa şi aşa, am făcut şi punctul trei". Relaxarea lui mai are şi un alt motiv. "La română n-am greşit, că nu mi-am ales Camil Petrescu. Sunt printre puţinii care a ales Iona. Am mers la sigur".

Supraveghere după bafta fiecăruia

La capitolul organizare şi securitate, părerile sunt împărţite. "Am avut supraveghetori stricţi, n-am mişcat, clasa ticistă de camere de supraveghere. Ce să copiezi?", a spus Gheorghe Cătălin, un alt candidat. "Hmm, ne-am mai consultat între noi, ne-am mai uitat în stânga şi-n dreapta. Depinde ce baftă ai", conchide un alt candidat.

VEZI AICI SUBIECTELE la proba obligatorie de profil de la examenul de bacalaureat 2011. CITIȚI ȘI:

  • Bacalaureat 2011, probele la matematică şi istorie. VEZI aici subiectele. Ce notă crezi că vei lua?
  • BAC 2011, istorie şi matematică: aproape toţi elevii unui liceu, eliminaţi
  • BAC 2011. Ministerul Educaţiei: Cine a scris despre Ştefan Gheorghidiu și D-l Goe nu e punctat
  • BAC 2011. Subiecte abordabile, dar filozofice. VEZI baremul
  • Elevii au greşit în masă la al treilea subiect
  • BAC 2011, proba la limba română: un subiect asemănător era pe internet de o lună
  • "Liceul-fortăreaţă" unde n-a mişcat nimeni în front
  •  Peste 200 de candidați, eliminaţi. VEZI unde au fost cele mai multe fraude
  • Vezi ce păţesc profesorii care îi lasă pe elevi să copieze

Ne puteți urmări și pe Google News