Evenimentul Zilei > Social > BAC 2019. Subiecte și Bareme EDU.RO pentru proba la alegere a profilului. Ultima zi de examen pentru absolvenții de liceu
BAC 2019. Subiecte și Bareme EDU.RO pentru proba la alegere a profilului. Ultima zi de examen pentru absolvenții de liceu

BAC 2019. Subiecte și Bareme EDU.RO pentru proba la alegere a profilului. Ultima zi de examen pentru absolvenții de liceu

Prima sesiune a examenului de BAC 2019 se va încheia joi cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - E)d).

Atfel, absolvenții de profil real vor da examen, la alegere, din următoarele materii: biologie, fizică, chimie, în vreme ce absolvenții de profil socio-uman au avut posibilitatea de opta pentru următoarele discipline: logică, economie, psihologie, sociologie și geografie.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la BAC 2019 s-au înscris 136.087 de candidaţi – 116.316 din promoţia curentă, respectiv 19.771 din cele anterioare.

Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie (ora 12,00), în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile viitoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, informează MEN.

Ministerul pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise, disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 8,00 şi 16,00.

Pentru a fi declarat promovat un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.