Evenimentul Zilei > Actualitate > BAC 2012. Elevii se declară bătuţi în faţa dezastrului: „E clar că avem nevoie de bac diferenţiat, inclusiv la română”
BAC 2012. Elevii se declară bătuţi în faţa dezastrului: „E clar că avem nevoie de bac diferenţiat, inclusiv la română”

BAC 2012. Elevii se declară bătuţi în faţa dezastrului: „E clar că avem nevoie de bac diferenţiat, inclusiv la română”

BAC 2012. Elevii trag un semnal de alarmă asupra rezultatelor slabe de la examenul de bacalaureat de anul acesta. Doar introducerea bacalaureatului diferenţiat ar mai putea salva sistemul de învăţământ românesc, susţin reprezentanţii elevilor.

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia autorităţilor şi societăţii civile asupra rezultatelor slabe de la examenul de bacalaureat şi vine cu câteva soluţii.
„Rezultatele evaluării de anul acesta confirmă nevoia introducerii subiectelor de tip diferenţiat în funcţie de profil şi filieră, inclusiv la limba şi literatura română. Bacalaureatul diferenţiat ar asigura şanse egale elevilor în ceea ce priveşte evaluarea în funcţie de programa şi curriculumul profilului pe care îl urmează”, se arată în comunicatul CNE.
Elevii fac, de asemenea, un apel şi către profesori, „în vederea stimulării elevilor pentru pregătirea examenului final, astfel încât toţi să promoveze examenul cu o medie care să reflecte valoarea cunoştinţelor acumulate pe parcursul anilor de liceu”.
Cu toate acestea, reprezentanţii CNE „îndeamnă elevii să trateze cu seriozitate şi responsabilitate pregătirea examenului de bacalaureat. CNE încurajează cultura învăţării autentice, reale, certificată printr-un examen naţional de bacalaureat serios, exigent, desfăşurat în condiţii corecte şi adaptate la cerinţele actuale ale societăţii”.
CITIŢI ŞI:

  • REVOLTA ELEVILOR PICAŢI LA BAC 2012: "Premierul copiază şi nu păţeşte nimic, dar pe noi ne verifică la sânge"
  • REZULTATE BAC 2012. S-au publicat rezultatele oficiale. Promovare la nivel naţional: 43,04%
  • REZULTATE BAC 2012. Judeţele cu cei mai deştepţi elevi din România, care au luat examenul cu 10
  • REZULTATE BAC 2012. În Bucureşti, au luat Bac-ul 39% dintre candidaţi.VEZI explicaţiile
  • REZULTATE BACALAUREAT 2012. DEZASTRU ÎN ILFOV: 85% PICAŢI
  • REZULTATE BAC 2012. Cei mai deştepţi elevi din România, care au luat examenul cu 10
  • BAC 2012, ca examen de exterminare: „Proba de mate, fizică sau chimie nu le este utilă absolvenţilor de şcoli tehnologice”. Vezi analiza profesoarei Camelia Gavrilă
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: