Editura Evenimentul si Capital

Avocatul Poporului, declarație bombă în scandalul persoanelor cu dizabilități: „A fost o reacție conjuncturală.”

Autor: | | 6 Comentarii | 616 Vizualizari

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a prezentat scuze publice pentru declarația sa cu privire la persoanele cu dizabilități. Acesta a declarat, pe data de 21 februarie, că avem mult prea multe astfel de persoane. Această declarație a fost interpretată ca fiind ofensatoare.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, prezintă scuze, după declarația din 21 februarie, cea în care a făcut referire la numărul persoanelor cu dizabilități din România. Acea referire a fost catalogată drept ofensatoare pentru această categorie de persoane.

„Avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilităţi în România, chiar mult prea multe.”, a declarat, atunci, Victor Ciorbea.

„Ținând cont de activitatea extinsă a instituției Avocatul Poporului în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități, îmi exprim regretul sincer pentru formula, nu cea mai potrivită, care s-a strecurat în declarația din data de 21 februarie 2019. Pe această cale, îmi prezint scuze, în mod public, față de toate persoanele care s-au simțit lezate de expresia folosită, de fapt, un regionalism care are o cu totul altă semnificație, și dau asigurări că instituția Avocatul Poporului va continua să se implice activ în respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și să intervină în toate cazurile în care acestea sunt lezate.

Dincolo de nepotrivita expresie, cei care mă cunosc știu că, în întreaga mea activitate, fie publică, fie privată, raporturile mele cu persoanele cu dizabilități au fost și sunt guvernate de respect, sprijin și înțelegere față de această categorie vulnerabilă pentru care voi continua să intervin cu toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție ca Avocat al Poporului.

Le mulțumesc tuturor celor care vor înțelege că n-am intenționat niciun moment să aduc atingere demnității persoanelor cu dizabilități. Expresia folosită s-a vrut a fi o reacție la interesul conjunctural manifestat de presă, aproape în exclusivitate, față de controlul de constituționalitate exercitat de Avocatul Poporului privind Ordonanțele de Urgență, temă deosebit de politizată, în detrimentul imensei majorități a activității desfășurate de cele șase domenii ale instituției.”, a transmis Avocatul Poporului prin intermediul unui comunicat.

„Subliniez interesul pe care instituția Avocatului Poporului l-a manifestat, de fiecare dată, pentru problematica persoanelor cu dizabilități din România, cărora le acordăm toată atenția cuvenită, atât în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei fizice, cât și în calitate de instituție națională de protecție și promovare a drepturilor omului.”, precizează Victor Ciorbea.

NEWS ALERT! Andreea Balan, a 3-a oara la spital! ACUM e la urgenta! Primele IMAGINI! Ti se RUPE sufletul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI