Evenimentul Zilei > Justitie > Avocatul Poporului recomandă angajarea unui număr mai mare de gardieni la Penitenciarul Vaslui
Avocatul Poporului recomandă angajarea unui număr mai mare de gardieni la Penitenciarul Vaslui

Avocatul Poporului recomandă angajarea unui număr mai mare de gardieni la Penitenciarul Vaslui

Avocatul Poporului (AP) recomandă directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, măsuri privind majorarea numărului de gardieni la Penitenciarul Vaslui, după știrile apărute în EVZ.

”Pentru prevenirea crizei de cadre și a unor posibile incidente în cadrul Penitenciarului Vaslui, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor va analiza și va dispune măsuri legale în privința sporirii numărului de gardieni pentru a acoperi necesarul de activități specifice (pază, escortă etc), fie prin detașarea temporară de la alte penitenciare, fie prin demararea procedurilor de angajare în sistem”, se arată în recomandarea AP de pe site-ul acestei instituții.

Avocatul Poporului amintește că pe 8 decembrie au apărut în EVZ date referitoare la lipsa de personal la Penitenciarul Vaslui. Potrivit unui comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) din 8 decembrie 2017, agenții din cadrul Penitenciarului Vaslui au refuzat să mai intre în serviciu, din cauza numărului mare de ore suplimentare efectuate, precum și a deficitului de personal. “Miercuri, 6 decembrie 2017, conducerea Sindicatului «Megas» Vaslui ne-a informat că personalul care-și desfășoară activitatea în sectorul operativ intenționează să refuze intrarea în serviciu pe motiv că, din cauza lipsei de personal, nu sunt respectate condițiile legale privind siguranța detenției. La această oră mai bine de jumătate din personalul care lucrează în serviciul de supraveghere (peste 50) a semnat cereri în acest sens, urmând ca activitatea să fie blocată”, potrivit comunicatului FSANP.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.