Avertizare importantă de la ANM. S-a emis un nou cod galben. Care sunt zonele vizate

Avertizare importantă de la ANM. S-a emis un nou cod galben. Care sunt zonele vizate Sursa: arhiva EVZ

ANM emis, luni seară, noi avertizări Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă. Meteorologi transmit că vor fi afectate 12 județe.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), această avertizare de Cod galben va fi în vigoare până la ora 23:00, în judeţele Constanţa, Mureş, Alba, Braşov, Harghita, Sibiu şi Cluj. Până spre miezul nopții se va semnala, local, ceaţă care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În zona joasă a judeţului Mureş va apărea burniţa.

Până la ora 2:00, ceaţa va persista în zona joasă a judeţului Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

Meteorologii anunță că luna noiembrie a început cu vreme blândă de toamnă și valori termice ridicate pentru această perioadă, dar urmează ca o masă de aer rece, care va intra în România la mijlocul săptămânii, să aducă o scădere a temperaturilor.

Luni și marți, vremea va rămâne frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit, în această perioadă a anului, mai ales în zonele de deal și de munte, unde vor fi și maxime de 16-17 grade Celsius.

Vremea se va răci însă în cea mai mare parte a țării, de la mijlocul săptămânii viiitoare, mai ales în zonele de deal și de munte. La sfârșitul săptămânii, temperaturile maxime vor ajunge la 7-12 grade, iar minime până la minus 5 grade Celsius, în media acestui interval.

În București, va fi o vreme în general închisă de la mijlocul săptămânii, nebulozitate joi dimineața, poate să aducă burniță și, nu în ultimul rând, condiții pentru producerea ceții.

Valorile termice sunt unele apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Pot fi usor mai ridicate, local, in regiunile sud-vestice si nordice. Regimul pluviometric va fi unul deficitar in cea mai mare parte a tarii. Exceptie fac regiunile centrale si nord-estice, acolo unde, local, cantitatile de precipitatii vor fi unele apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

După 15 noiembrie, vremea se va răci din nou, iar temperaturile minime ar putea scădea sub zero în aproape toată țara.