Evenimentul Zilei > Social > Avertizare ANM! A intrat în vigoare un nou cod portocaliu şi galben de furtuni
Avertizare ANM! A intrat în vigoare un nou cod portocaliu şi galben de furtuni

Avertizare ANM! A intrat în vigoare un nou cod portocaliu şi galben de furtuni

Meteorologii au emis cod portocaliu şi cod galben de furtună, valabil până luni la ora 15:00. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor cumula 20-25 l/mp, izolat posibil 20 l/mp, posibil grindină de dimensiuni mici, potrivit meteorologilor.

COD PORTOCALIU

În județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum și zona montană și submontană a județelor Argeș, Sibiu și Alba se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

COD GALBEN

Pănă luni la ora 15:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.