Evenimentul ZileiPoliticaAvertismentul unui fost premier. Ce-i așteaptă pe miniștrii PSD: „Va urmă o perioada complicată”

Avertismentul unui fost premier. Ce-i așteaptă pe miniștrii PSD: „Va urmă o perioada complicată”

Avertismentul unui fost premier. Ce-i așteaptă pe miniștrii PSD: „Va urmă o perioada complicată”
Se anunță vremuri complicate pentru PSD, cu multe crize, la guvernare. Un fost președinte al partidului atrage atenția cu privire la problemele cu care se vor confrunta social-democrații în viitorul guvern.

Fostul președinte al PSD și premier al României, Adrian Năstase, anticipează o perioadă foarte grea pentru PSD, la guvernare. El le-a transmis foștilor săi colegi, din PSD, un mesaj în care le-a explicat cu ce provocări se vor confrunta.

Adrian Năstase a atras atenția atât asupra problemelor pe care le va crea opoziția parlamentară, cât și cea internă. Fostul premier PSD a atras atenția că orice insucces al actualului guvern va duce la o creștere a nemulțumirilor în fiecare partid.

Adrian Năstase a publicat avertismentul pe blogul său, arătând care au fost rațiunile ce au impus intrarea celor de la PSD la guvernare. În textul său, fostul premier a atras atenția că PSD va trebui să-și demonstreze competența prin măsurile pe care le va propune. Astfel, va trebui ca aceste măsuri să genereze încredere și speranță în rândul populației.

sursa: arhivă EVZ

Avertismentul lui Adrian Năstase

„Mulți au considerat că intrarea PSD la guvernare este o mare eroare. Este adevărat, din punct de vedere electoral nu a reprezentat o idee foarte bună. Pe de altă parte, poți asista nepăsător la adâncirea crizelor în care guvernul coaliției anterioare adusese țară? Poți asista nepăsător la orientarea anti-națională pe care mai ales componentă USR o imprimase guvernării? Evident că nu.

PSD va trebui, în opinia mea, să dovedească, prin măsuri concrete, că propunerile din domeniul economic și social propuse vor face diferența și vor genera încredere și speranța.

Va fi complicat pentru că opoziția din parlament, formată din AUR și USR, se va mobiliza și va radicaliza segmentele de nemulțumiți din populație. Pe de altă parte, insuccese parțiale vor genera reacții de opoziție internă în PSD și PNL.

Recomandările fostului premier pentru miniștrii PSD

Deocamdată, s-a pus la punct un mecanism de funcționare a coaliției la nivel central. Ce se va întâmplă însă la nivel local? În anumite județe/localități, s-au construit anumite majorități care nu vor urmă, în mod necesar, înțelegerile de la centru.

Un test important îl va reprezenta construirea noului buget. La fel, gestionarea măsurilor de reforma cuprinse în PNRR.

Noul guvern va trebui să gestioneze nu doar crizele existente ci și pe cele care vor apare în curând în domeniul sanitar, economic și social.

Va urmă o perioada complicată…”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.


Accesează: