Avertismentul teribil al liderilor din afaceri „Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va...”
- Antonia Hendrik
- 23 septembrie 2020, 18:45
Este alarmant mesajul transmis de reprezentanţii Romanian Business Leaders (RBL) despre mărirea tuturor pensiilor,
Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va sărăci bugetul ţării, este semnalul de alarmă transmis de reprezentanţii Romanian Business Leaders.
“Să fii patriot, atunci când eşti politician, înseamnă să te gândeşti la viitorul ţării de după alegeri”
“Pandemia şi criza economică globală au venit peste o Românie care este bolnavă cronic de astmul birocraţiei şi a risipei bugetare. Avem deja efecte extrem de grave în aproape toate domeniile: turism, comerţ, servicii, producţie industrială, exporturi şi investiţii internaţionale. Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va sărăci bugetul ţării, va sărăci economia, va sărăci pensionarii, va îngropa ţara. Să fii patriot, atunci când eşti antreprenor, înseamnă să produci valoare pentru toţi oamenii din jurul tău, să creezi locuri de muncă în economia reală, să-ţi plăteşti corect taxele şi impozitele, să creşti bugetul ţării. Să fii patriot, atunci când eşti politician, înseamnă să te gândeşti la viitorul ţării de după alegeri. Cheltuirea banilor ţării fără a măsura consecinţele nu înseamnă patriotism economic, ci sabotaj economic. Cunoaştem cu toţii consecinţele unor acţiuni similare ale politicienilor din ţări precum Grecia şi Venezuela. Nu vrem ca sute de mii de români să ajungă precum grecii acum 7-8 ani, să caute mâncare prin gunoaie, să cerşească la colţul străzii sau să cumpere o pâine cu un sac de bani devalorizaţi, precum în Venezuela”, susţin membrii RBL.
O ţară care se va scufunda în datorii nu poate fi bună pentru nimeni şi nu poate fi bună mai ales pentru pensionarii cu venituri mici
“Noi, membrii RBL, vrem ca taxele şi impozitele pe care le plătim să fie folosite spre binele tuturor românilor. Vrem pensii mai mari pentru pensionarii defavorizaţi. Vrem însă şi investiţii de care să beneficieze toată societatea, inclusiv categoriile defavorizate: investiţii în sistemul de sănătate, în modernizarea procesului de educaţie, în autostrăzi, în curăţenia oraşelor, în racordarea la reţelele de distribuţie de apă, canalizare, gaze şi energie electrică a sutelor de mii de români care locuiesc la sate, în siguranţa cetăţenilor şi în digitalizarea aparatului de stat. Să îndatorezi ţara pentru multe generaţii care vor veni nu înseamnă patriotism economic şi nu este un ajutor dat pensionarilor. Este drumul spre o inflaţie galopantă, spre devalorizare majoră, spre impozite mărite, spre sărăcie (…) O ţară care se va scufunda în datorii nu poate fi bună pentru nimeni şi nu poate fi bună mai ales pentru pensionarii cu venituri mici, care vor fi primii afectaţi de valurile de scumpiri ce vor urma”, se arată în comunicat.
Problema pensionarilor cu pensii mici nu se poate rezolva prin creşterea pensiilor cu 40%
“Problema pensionarilor cu pensii mici, care sunt sub pragul sărăciei, nu se rezolvă cu creşterea pensiilor cu 40%, ci cu mecanisme complementare de asistenţă socială, care să acopere un venit minim garantat pe persoană, aşa cum este practica europeană. România este ţara europeană cu cele mai multe persoane care beneficiază de forme de asistenţă socială (cca. 40% din populaţie). Problema este modul în care se face distribuţia acestor ajutoare, multe fonduri fiind direcţionate către persoane cu capacitate de muncă şi nu către bătrâni, persoane cu dizabilităţi sau copii. Cerem tuturor celor în măsură să oprească această lege cu efecte catastrofale, să acţioneze cu patriotism, responsabilitate şi curaj pentru a nu distruge tot ceea ce s-a făcut bun în România în ultimii 20 de ani”, mai subliniază reprezentanţii antreprenorilor.
Reamintim că parlamentarii au decis, la propunerea PSD, cu 242 voturi ‘pentru’, 147 ‘împotrivă’ şi 11 abţineri, abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.
Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru mai mult de 1.000 de antreprenori şi şefi de companii din mediul de business privat.
RBL este membru fondator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), iniţiativă privată, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi mai reuneşte organizaţii precum: Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia şi Consiliul Naţional al Ţntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), informează Agerpres.