Cunoscutul medic atrage atenția asupra faptului că noul coronavirus se ascunde în praf şi mizerie, informează Antena 3.

În plus, mai spune Streinu-Cercel, românii vor trece cu bine peste această perioadă doar dacă înțeleg să stea în case de Paște. Atunci, cel mai negru scenariu ar fi șters cu buretele.

„Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele bine străzile, parcurile pentru că acolo se ascunde virusul”, zice Streinu-Cercel, care completează: „Dacă vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”.

Referitor la capacitatea Institutului Matei Balș de a primi bolnavi, Adrian Streinu-Cercel susține că are pregătit deja un plan de rezervă: „Din păcate, Institutul deja este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”.