Evenimentul Zilei > International > Avertismentul care îngrozește Europa. Va urma o pană de curent ce va face ravagii pe „Bătrânul Continent” Dezastrul este inevitabil
Avertismentul care îngrozește Europa. Va urma o pană de curent ce va face ravagii pe „Bătrânul Continent” Dezastrul este inevitabil

Avertismentul care îngrozește Europa. Va urma o pană de curent ce va face ravagii pe „Bătrânul Continent” Dezastrul este inevitabil

Europa va avea o mare problemă cu alimentarea de energie electrică. În următorii ani se va produce o pană de curent, de lungă durată, ce va provoca urmări teribile.

Un avertisment extrem de sumbru a fost făcut de către membrii Guvernului din Austria. Care au atras atenția că Europa s-ar putea confrunta cu o mare pană de curent ce ar putea să dureze chiar și o săptămână. Efectele unui astfel de cataclism ar fi multiple și greu de cuantificat.

Austriecii avertizează că Europa are securea deasupra capului

Pana de curent ar urma să afecteze aprovizionarea, traficul, comunicațiile, mass-media și siguranța publică.

Forțele armate din Austria au lansat o campanie, în acest sens, ce are ca scop conștientizarea unui astfel de pericol Potrivit experților militari, este posibil să existe întreruperi de curent de o săptămână în Europa. Forțele armate au avertizat că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în următorii 5 ani este de 100%, conform capital.ro, care citează Realitatea Plus.

Igor Secin, un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat că investițiile globale în petrol și gaze din acest an vor fi la jumătate față de nivelul din 2014, lăsând să se vadă gradul de opoziție al puternicului sector energetic rus la tranzitul rapid la energia regenerabilă. Acest subiect va fi discutat și la summitul ONU care va începe duminică în Scoția.

Vladimir Putin nu dă semnale că ar fi interesat ca Rusia să reducă emisia de gaze de seră

Șeful de la Rosneft a mai afirmat în cadrul unei conferințe pe teme de energie, de la Verona, că energiile regenerabile nu ar putea înlocui pe de deplin sursele tradiționale de energie nici pe termen lung. Acesta a adăugat că obiectivele privind neutralizarea carbonului ar putea fi atinse fără a abandona complet petrolul, gazele și cărbunele.

„Actuala criză a gazelor confirmă un mesaj… despre fragilitatea echilibrelor pieţei energetice şi riscurile legate de accelerarea tranziţiei energetice şi descurajarea energiei tradiţionale”, a spus Vladimir Putin, care a refuzat să participe la discuții legate de reducerea gazelor cu efecte de seră.