Evenimentul Zilei > Social > Avertisment în pragul Crăciunului: Mesajele ANPC vizează toți românii! „Să fim mai responsabili”
Avertisment în pragul Crăciunului: Mesajele ANPC vizează toți românii! „Să fim mai responsabili”

Avertisment în pragul Crăciunului: Mesajele ANPC vizează toți românii! „Să fim mai responsabili”

Mai este doar o săptămână până la Sărbătoarea Nașterii Domnului. În pragul sărbătorii, mulți dintre noi pregătesc cadouri pentru cei dragi și mese îmbelșugate. Nu trebuie însă, să ne lăsăm duși de val. Avertismentul vine din partea Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). 

Mulți dintre noi nu citesc etichetele la produsele pe care le achiziționăm și, chiar dacă suntem într-o continuă grabă în aceste zile, ar trebui să fim mai responsabili astfel încât să evităm neplăcerile de sărbători, a transmis președintele ANPC, Mihai Culeafă.

ANPC avertizează cu privire la jucăriile oferite cadou de Crăciun

Instituția pe care o conduce a lansat o campanie intitulată „Avertismentul nostru pentru Crăciun”. Prin intermediul acesteia, la dispoziția consumatorilor români sunt puse diverse avertismente sau sfaturi pentru a se bucura de sărbători liniștite. Printre mesajele lansate de ANPC se numără și unele care vizează atât jucării, cât și alimente.

„Campania a venit ca răspuns la numeroasele sesizări primite în ultima perioadă din partea consumatorilor şi le mulţumesc pentru acest lucru. În ceea ce îi priveşte pe operatorii economici, am observat şi jucării pe al căror ambalaj nu era înscrisă categoria de vârstă pentru care era permisă folosirea, ceea ce poate fi extrem de periculos. Tot la capitolul jucării, pot să vă sfătuiesc să trataţi cu atenţie şi jucăriile tip slime, care conţin substanţe care pot fi toxice dacă sunt ingerate”, a spus preşedintele ANPC, Mihai Culeafă.

Atenție la etichetele produselor alimentare!

De asemenea, mulți români ajung să își petreacă sărbătorilor în instituții medicale, prezentând toxiinfecţii sau reacţii alergice la produse alimentare la care nu citesc etichetele.

„Acestea sunt doar câteva dintre avertismentele menite să vă ţină la distanţă de orice soi de neplăceri, cu atât mai mult cu cât, de sărbători, cu toţii ne dorim să fim sănătoşi, alături de familie, nu într-un spital. Dacă ar fi să trag o concluzie, aş spune că mi-aş dori să fim mai responsabili în aceste zile, astfel încât să avem parte de sărbători în pace”, a mai spus președintele ANPC, Mihai Culeafă, într-un comunicat transmis Agenției Naționale de Presă.